Emekli maaşlarına zam gelecek mi? Çalışma Bakanı’ndan yeni açıklama! İşte emekli maaşlarında son durum...

Emekli maaşlarına zam gelecek mi? Çalışma Bakanı’ndan yeni açıklama! İşte emekli maaşlarında son durum...
Ülke genelinde milyonlarca emekli maaşlarına zam beklentisi içindeyken konu hakkında Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'dan yeni bir açıklama geldi. Peki emekli maaşlarına zam gelecek mi?

Emekli maaşlarına zam gelip gelmeyeceği milyonlarca emekli tarafından merak e diliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yılbaşında emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmeler hakkında açıklamalar yaptı ve gereken adımları atacaklarını belirtti. İşte emekli maaşlarında son durum...

EMEKLİ MAAŞLARINA ZAM GELECEK Mİ?

Bakan Işıkhan, konu hakkında yaptığı konuşmada “Hafta başında Sayın Cumhurbaşkanımızın da duyurduğu üzere 12,2 milyon emeklimizi kapsayan 5 bin liralık ödememizin kararını açıkladık. İnşallah yılbaşı itibarıyla da maaşlarda yapılacak iyileştirmelere dair yeniden bir durum değerlendirmesi yaparak gereken adımları atacağız. Ben buradan bir kez daha hayırlı olsun diyorum.” ifadelerini kullandı.

BEKLENTİ SONUÇSUZ KALMIŞTI

Emeklilerin güncelde 7500 TL oranındaki maaş aldığı bilinirken yaklaşık 7 aydır zam uygulanmadığı bilinmekte. 1 Ekim’de TBMM’nin açılışıyla beraber zam beklentisi oluşurken, bu beklenti havada kaldı.

YALNIZCA ÇALIŞMAYAN EMEKLİLERE ÖDEME YAPILACAK

Son olarak çalışan ve çalışmayan emekli ayrımı yapılarak Kasım ayı başında yalnızca çalışmayan emeklilere 5 bin TL’lik tek seferlik bir ödeme yapılacağı açıklandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar