Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! 7.500 TL emekli maaşları ne kadar olacak, ek zam yapılacak mı?

Emekli maaş zammı ne kadar olacak? Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıkladı! 7.500 TL emekli maaşları ne kadar olacak, ek zam yapılacak mı?
2024 emekli maaş zammı sık sık emekli vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Maaşını alt sınır olan 7.500 TL olarak alan emekliler, yeni yılda ne kadar zam yapılacağını araştırmaya başladı. Peki emekli maaş zammı ne kadar olacak?

Emekli maaş zammı hakkındaki son gelişmeler yakından takip ediliyor. 2024 yılında asgari ücret, memur ve emekli zammıyla maaşlar yeniden hesaplanacak. Maaşını alt sınırdan alan emekliler için ise masada birbirinden farklı formüller yer alıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz emekli maaşlarına yapılacak artış hakkında konuştu.


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI CEVDET YILMAZ'DAN AÇIKLAMA


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 7500 TL emekli maaşı alanlara yönelik yöneltilen soruya yanıt olarak bütçe imkanının sonuna kadar zorlanacağını söyledi ve “Destekleyici bir yaklaşım olacak elbette, bunu yaparken, depremin yükünü unutmamamız lazım, enflasyonu düşürmek gerektiğini unutmamamız lazım" dedi.


2024'TE EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?


Emekli maaşı zammı belirlenirken enflasyon rakamları göz önüne alınacak. Ekim’de enflasyon 3,43, Eylül’de 4,75, Ağustos’ta 9,09 ve Temmuz ayında ise 9,49 olarak açıklanmıştı..

Kasım ayı enflasyonu ise 4 Aralık Pazartesi günü açıklanacak. Kasım ve Aralık ayı enflasyonu ile birlikte emeklilerin alacağı zam oranları belli olacak.

EMEKLİ MAAŞI ZAM SENARYOLARI

7.500 TL maaş alanlara %30 zam yapılması durumunda maaşı 9.750 TL’ye yükselecek. %35 zam yapılması durumunda maaşlar 10 bin 125 lira olacak. %40 zam olması durumunda maaşlar 10.500 liraya, %45 zam yapılması durumunda 10.875 liraya yükselecek. %50’yi bulması halinde ise en düşük emekli aylığı 11.250 lira olmuş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar