Elon Musk'ın beyin çipinde büyük başarı: Düşünce yoluyla oyun oynadı!

Elon Musk'ın beyin çipinde büyük başarı: Düşünce yoluyla oyun oynadı!
Elon Musk'ın liderliğinde geliştirilen Neuralink beyin çipi takılı bir birey, düşünce yoluyla satranç oynadı.

Neuralink beyin çipi implantını kullanan ilk kişinin görüntüleri yayınlandı. Videoda, belden aşağısı felçli olan 29 yaşındaki Noland Arbaugh'un, düşünce gücüyle bilgisayar imlecini kontrol ederek satranç oynadığı görülüyor.

Bu etkileyici görüntüler, Neuralink'in insanlar üzerindeki potansiyelini ve teknolojinin engelli bireylere sağladığı umut verici fırsatları gözler önüne seriyor. Arbaugh'un deneyimi, sadece düşünceyle bilgisayar arayüzlerini kontrol etmekle kalmayıp, aynı zamanda video oyunları gibi eğlenceli etkinlikleri de içerebileceğini gösteriyor. Bu tür gelişmeler, teknolojinin insan yaşamını nasıl dönüştürebileceğine dair heyecan verici bir bakış sunuyor.

20242103-neuralink-beyin-cipi-satranc.webp

Tekerlekli sandalyesinden konuşan Arbaugh, şunları dile getirdi: "Ekrandaki şu imleci görüyor musunuz? Hepsi benim… hepsi beyin gücü. Bunun bir parçası olduğum için çok mutluyum. Son birkaç yıldır hayatımda hiçbir şey yapamamıştım.”

1711017935848-yeni-proje-3.jpg

Noland, sekiz yıl önce omuzlarından aşağısının felç olmasına neden olan bir araba kazası geçirdiğini belirtti.

ekran-alintisi1.webp

Musk'ın girişiminin engelli bakımında devrim yaratacağı öngörülüyor. Neuralink beyin çipi implantı, bir robotun implantı beynin hareketi kontrol eden bir bölgesine yerleştirmesiyle çalışıyor. Musk bir ay önce çipin bir kişiye başarıyla yerleştirildiğini açıklamıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar