Elon Musk durmuyor! ChatGPT’ye rakip yapay zeka şirketi kuruyor!

Elon Musk durmuyor! ChatGPT’ye rakip yapay zeka şirketi kuruyor!
Elon Musk’ın yapay zekaya yönelik ilgisi sonucunda yapay zeka odaklı bir şirket kurarak hedefini açıkladı. Elon Musk tarafından kurulan xAI, yapay zeka teknolojisi ile “evrenin temel doğasını bulmayı” amaçlıyor.

Elon Musk, Twitter’dan yaptığı açıklamayla xAI isimli yapay zeka şirketini resmen tanıttı. xAI’ın hedefleri kesin olarak bilinmese de, insanlığın yararına olması için eğitileceği aktarıldı. Şirket, Google DeepMind ve OpenAI’ın eski çalışanlarını barındırmasıyla ilgi odağı oldu.

Musk’ın yapay zekaya yönelik ilgisi, Twitter şirketi üzerinden binlerce ekran kartı satın alınmasıyla ortaya çıktı. Bu satın alımların xAI ile bağlantılı olup olmadığı şu anda bilinmiyor. Ancak Musk, yapay zeka ile hedefinin büyük olduğunu gösterdi. Konuyla ilgili tweet’inde Musk, “Gerçeği anlamak için xAI oluşumunu duyuruyorum” ifadelerini kullandı. Ayrıca şirketle ilgili daha fazla bilginin 14 Temmuz’da düzenlenecek bir Twitter Space oturumda paylaşılacağı aktarıldı.

Musk’ın yanı sıra xAI’nin önemli üyeleri arasında Igor Babuschkin, Manuel Kroiss ve Yuhuai (Tony) Wu gibi isimler yer alıyor. Bu kişilerin daha önce Google PaLM ve GPT dil modellerinin geliştirilmesinde rol aldığını göz ardı etmemek lazım. Öte yandan bir süre önce OpenAI, süper zeka alanında yeni bir ekip kurdu. Superalignment adlı bu takım, yapay zekanın insanlığı “yenmemesi” için çalışacak.

screen-shot-2023-07-13-at-5-28-31-am.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar