Dünyanın en zengin insanı belli oldu

Dünyanın en zengin insanı belli oldu
Tesla ve Twitter CEO'su Elon Musk, dünyanın en zengin insanı unvanını geri kazandı. 'Dünyanın en zengin insanı' unvanını Louis Vuitton'un patronu Bernard Arnault'a kaptıran Musk yeniden tahtına oturdu.

Tesla ve SpaceX CEO''su Elon Musk, ''dünyanın en zengin kişisi'' unvanını geri alarak tahtına oturdu. Tesla hisselerinde bu sene yaşanan yaklaşık yüzde 70''lik artışla Elon Musk''ın serveti de arttı.

Geçtiğimiz aralık ayında Tesla ve Twitter hisselerinin sert gerilemesi nedeniyle Musk tahtını kaybetmişti. Fransız lüks tüketim markası LVMH’nin CEO’su Bernard Arnault ise Musk’ı geçerek dünyanın en zengin insanı olmuştu.

TESLA HİSSELERİ UÇURUNCA ÜNVANINA GERİ KAVUŞTU

Yatırımcıların ekonomide güçlenme işaretleri ve faiz artışlarında yavaşlama gibi etkilerle riskli hisseleri tercih etmesiyle Tesla hisseleri 6 Ocak''ta gördüğü gün içi en düşük seviyeden bu yana yaklaşık yüzde 100 artış kaydetti. Bazı Tesla modellerindeki indirimlerin talebi artırması da şirketi destekledi.

Tesla hisseleri New York''ta yüzde 5,5 artışla 207,63 dolara yükseldi.

Bloomberg Milyarderler Endeksi''ne göre Musk''ın serveti de 187,1 milyar dolara ulaştı ve böylece dünyanın en büyük lüks markalar grubu LVMH''nin sahibi 73 yaşındaki Fransız Arnault''u tahtından ederek dünyanın en zengin kişisi unvanına kavuştu. Arnault''un servetinin 185,3 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

2022 KAYIP YILI OLMUŞTU YENİDEN YÜKSELDİ

51 yaşındaki Musk''ın serveti 200 milyar dolar erimiş ve yıl başında 137 milyar dolara gerilemişti. Musk, serveti bu miktarda eriyen ilk kişi olmuştu. (Bloomberg)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar