Elektrikli araç kasko sigortası fiyatları

Elektrikli araç kasko sigortası fiyatları
Elektrikli araçların içerisinde bulunan güç kablosu, pil ve batarya gibi ürünlerin maliyetlerine, parça bulunabilme durumlarına göre veya aracın yaşı, araç sahibinin önceki hayatında sahip olduğu araçlar ile ilgili bilgiler ve trafik ceza puanına göre elektrikli araç kasko sigortası fiyatları değişiklik gösterir.

Elektrikli araçların her geçen gün hayatımızda daha çok yer alması, yakın gelecekte herkes tarafından alışılmış bir hale geleceği aşikâr bir gerçektir. Elektrikli araçlar günümüzde diğer standart araçlar ile karşılaştırıldığında hem daha uygun yakıt maliyetleri hem de daha çevreci bir yapıyı ihtiva etmesinden dolayı araç sahipleri için daha uygunken dünyamızın geleceği için ise hava kirliliğinin önüne geçmektedir.

Oldukça sessiz çalışması ve hızlı şarj edilebilir olması gerçeği göz önünde bulundurulursa elektrikli araçlar otomotiv sektöründe bir devrim niteliğindedir. Elektrikli araçlara motorlu taşıtlar vergisi ödenmemesi araç sahipleri açısından maddi yönden oldukça önemli bir husustur.

Elektrikli araçlar için standart benzin ve motorin akaryakıt tüketimi sağlayan araçlar gibi zorunlu olarak trafik sigortası yaptırılmalıdır. Ayrıca araç sahipleri isteğe bağlı olarak elektrikli araçlarına kasko sigortası da yaptırarak araçlarını güvence altına alabilir. Elektrikli araçlar için kasko sigortası hem sürücü açısından hem de maddi kayıpların önüne geçmek açısından oldukça önemlidir.

2032 yılına kadar trafikte her gün görmekte olduğumuz araçların neredeyse tamamının elektrikli araçlardan ibaret olması düşünülmektedir. Petrol fiyatlarındaki değişimler ve kurdaki artış göz önünde bulundurulduğunda elektrikli araçlar kullanıcıları için daha uygun maliyetler sunar. Elektrikli araçların gerek evlerde şarj olması gerekse hızlı şarj istasyonlarının çoğalması gelecek dönemlerde daha fazla tercih edileceğini göstermektedir.

Elektrikli araçların kasko sigortası fiyatları hesaplanırken birçok unsur göz önünde bulundurulur. Elektrikli araçların içerisinde bulunan güç kablosu, pil ve batarya gibi ürünlerin maliyetlerine, parça bulunabilme durumlarına göre veya aracın yaşı, araç sahibinin önceki hayatında sahip olduğu araçlar ile ilgili bilgiler ve trafik ceza puanına göre elektrikli araç kasko sigortası fiyatları değişiklik gösterir. Eklenen ek teminatlar ve güvenceler de elektrikli araç kasko sigortası fiyatlarını etkileyen diğer faktörlerdir.

Elektrikli araç kasko sigortası fiyatları yukarıda bahsedilen bilgilere göre değişiklik gösteriyor olsa da standart akaryakıt tüketimi yapan araçlara göre daha maliyetlidir. Bunun sebebi parçaların daha maliyetli ve sınırlı olmasıdır. Elektrikli araçlar günümüzde yeni yeni trafiğe çıktığı için standart bir fiyatlandırma tarifesi bulunmaz.

Sigortaladim.com ile elektrikli aracın için 20’den fazla sigorta şirketinden kasko teklifi al, tüm teklifleri aynı anda karşılaştır ve ihtiyacına en uygun olan poliçeyi online olarak satın al.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar