Elektrik faturasını düşürmenin gizli yolu ilk kez açıklandı

Elektrik faturasını düşürmenin gizli yolu ilk kez açıklandı
Vatandaşlara düşük maliyetli elektrik sunan bu sistem, geleneksel tarifelerin yerine geçecek olan saatlik tarifeler sayesinde, elektrik faturasının yükünün daha da düşürülmesini sağlayacak. İşte detaylar...

Tüketiciler, saatlik tarifeler üzerinden hesaplanan faturaların miktarını daha iyi tahmin edebileceği ve daha düşük maliyetli elektrik kullanabilecekleri bu sistem üzerinden ay sonu gelecek faturalarda ciddi azalma kaydedilmesini sağlayacaktır.

Sistemin en büyük avantajı, tüketicilere düşük maliyetli elektrik sunabilmesidir. Böylelikle, vatandaşların elektrik faturalarında ciddi bir azalma kaydedilmesini sağlayacaktır. Bu sistem, geleneksel tarifelerin yerine geçecek olan saatlik tarifeler sayesinde, elektrik faturasının yükünün daha da düşürülmesini mümkün kılacaktır. Ayrıca, tüketiciler, saatlik tarifeler üzerinden hesaplanan faturaların miktarını daha iyi tahmin edebileceklerdir. Böylece, fatura maliyetleri öngörülebilir ve düşürülebilir hale gelecektir.

Orta ve büyük ölçekli işletmeler ve sanayi kuruluşları için EPDK, referans elektrik enerjisi fiyatını takas fiyatı olarak belirlemiştir. Dolayısıyla EPDK en yüksek ve en düşük tarifenin olduğu günleri açıklamıştır. Genellikle tatil günü olan pazar günü için elektrik birim fiyatının kilovatsaat başına 2,314 TL olduğu bildirilmiştir. EPDK''nın bildirdiğine göre, elektrik fiyatlarının en pahalı olduğu günler Pazartesi ve Salı günleri, en ucuz olduğu gün ise Perşembe günüdür. Ayrıca, işletmelerin gün içerisinde tüketiminin en düşük olduğu saat aralığı 01:00 ile 07:00 arasında, en yüksek tüketimin ise 17:00 ile 21:00 arasında gerçekleştiği öğrenilmiştir. Bu kapsamda, özellikle saat 12.00 – 13.00 aralığının kullanılması işletmelerin elektrik tüketimlerinde tasarruf etmesini sağlamaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar