Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu’na muhalefetten destek

Elektriği kesilen Kılıçdaroğlu’na muhalefetten destek
CHP Liderinin elektriğinin kesilmesi olayına karşı, İYİ Parti, DP, DEVA Partisi liderlerinden ve Sarıgül’den destek geldi.

KILIÇDAROĞLU’NA MUHALEFETTEN DESTEK!

Bugün yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini aktarmıştı. Muhalefet partilerinin liderlerinden Kılıçdaroğlu''na destek geldi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Demokrat Parti (DP) Gültekin Uysal ve DEVA Partisi lideri Ali Babacan Kılıçdaroğlu''nu telefonla arayarak desteklerini iletti.

SARIGÜL’DEN DE DESTEK GELDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektriğinin kesilmesini kınadığını belirten Sarıgül yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, art arda gelen elektrik faturalarına dikkat çekmek istemiş ve böyle bir yol izlemiştir. Bu ve benzeri tavırlar siyasetin içinde vardır. Bu nedenle evinin elektriğinin kesilmesini kınıyorum. Yakışıksız bir hareket olarak görüyorum. Siyaset husumet değildir, siyaset tahammül etmektir. Sorumluları bu yanlıştan derhal dönmeye çağırıyorum.”

AKŞENER: SELVİ HANIM KABUL EDERSE BEN ÖDEYEBİLİRİM 

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, elektrik faturalarına gelen zamlara tepki göstermek için evinin faturasını ödemeyerek protesto etmesinden dolayı bugün elektriğinin kesilmesi ile şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu faturasını ödememe tutumuyla... 3,5 milyon civarında elektrik abonesinin elektriği kesik, kesiliyor, 1,5 milyona yaklaşan bir doğal gaz kullanıcısının abonesinin de doğal gazı kesik. Dolayısıyla oraya dikkat çekmek amaçlı bir tutum aldı. Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun evinin elektriği kesilerek tabii basının, herkesin ilgisini çekti. Bir genel başkanın evinin elektriğinin kesilmiş olması…  Dolayısıyla, umarım Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu tutumu, 3,5 milyon elektriği kesilmiş hanenin, insanlara dair bir dikkat çeker, ödeyemediği için kesilen. Umarım hem iktidarın hem de zor durumdaki insanların iktidar tarafından problemlerin çözülmesi için bir adım atılmasına sebep olur. Bu açıdan çok olumlu değerlendiriyorum bu tutumu. Ama şimdi, bir şey daha var. Bakın, bu elektrik ve doğalgaz parasının bir şekilde ortadan kaldırılmasının fiyatı ne biliyor musunuz? 1 milyar 225 milyon lira. Cengiz İnşaat’ın ve Turkcell’in vergi borcunun silinmesinden daha düşük. sadece iki firmanın silinen vergi borçlarından daha düşük. Buna dikkat çekmek istiyorum aracılığınızla…  Ama bu işte tabii Selvi Hanımın durumu zor. Sayın Kılıçdaroğlu hem sözünü yere düşürmemiş olur müsaade ederse ben ödeyebilirim hanenin elektrik borcunu ödeyebilirim, o da Selvi Hanım için."  

 

 

 

NE YAŞANMIŞTI?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçen şubat ayında yaptığı açıklamada “Erdoğan 31 Aralık’ta imzaladığı zamları geri çekinceye kadar ben, bugünden itibaren gelecek hiçbir elektrik faturamı ödemeyeceğim” demişti.

Kılıçdaroğlu bugün yaptığı açıklamada, evinin elektriğinin kesildiğini duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar