Elazığ’da Filistin temalı “Masumların Sessiz Çığlıkları” sanal sergi

Elazığ’da Filistin temalı “Masumların Sessiz Çığlıkları” sanal sergi
Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve bir dernek işbirliğiyle düzenlenen “Masumların Sessiz Çığlıkları” isimli Filistin temalı sanal sergi, bir alışveriş merkezinde gerçekleştirilen açılış töreniyle ziyaretçilere sunuldu.

Sergi, Filistin'deki masumların sesine dikkat çekmek amacıyla düzenlendi. Türkiye genelindeki akademisyen ve profesyonel tasarımcıların katılımıyla hazırlanan toplam 31 özgün tasarım, sanatseverlerle buluştu. Sergide ayrıca Elazığ'dan gelen 6 tasarımcının eserleri de sergileniyor. Küçük çocukların hazırladığı boyama tasarımları ise Filistinli çocuklar için umutlu bir atmosfer oluşturmayı amaçlıyor.

Serginin danışmanlığını Doç. Dr. Yeliz Polat, küratörlüğünü ise Öğr. Gör. Dr. Ferda Başgün üstlendi. Açılış etkinliğine Elazığ Valisi Ömer Toraman, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katılım gösterdi.

Etkinlikte, Filistinli masumların yaşadığı zorluklara ve çığlıklarına sanat aracılığıyla duyarlılık oluşturmayı amaçlayan sergi, ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Açılış konuşmalarında, Filistin'deki insanların yaşadığı sıkıntılara dikkat çekilerek, sanatın bu konuda bir farkındalık yaratmada önemli bir araç olduğu vurgulandı. Serginin, sanatın gücünü kullanarak toplumda duyarlılık oluşturmayı hedeflediği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar