Ekşi Sözlük kapatıldı! İşte sitenin yasaklanma nedeni

Ekşi Sözlük kapatıldı! İşte sitenin yasaklanma nedeni
1999 yılında Sedat Kapanoğlu tarafından kurulan ve Türkiye'de internet kullanıcılarının en çok ziyaret ettiği web siteleri arasında yer alan Ekşi Sözlük, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) verdiği kararla kapatıldı. Site yönetimi, erişim engeli hakkında bir açıklama yayınladı.

Türkiye''de her gün milyonlarca kullanıcı tarafından ziyaret edilen ve kullanıcıların herhangi bir konu sınırı olmadan güncel ya da tarihi olaylar hakkında yorumlarda bulunabildiği ve bilgi paylaşımı yaptığı Ekşi Sözlük''e akşam saatleri itibariyle erişim engeli getirildi.

BTK''nin internet sitesinde yer alan kararda "21/02/2023 tarihli ve 490.05.01.2023.-100029 sayılı bilgi teknolojileri ve iletişim kurumu kararıyla erişime engellenmiştir" denildi.

EKŞİ SÖZLÜK''TEN AÇIKLAMA GELDİ

Ekşi Sözlük''ün Twitter hesabından yapılan açıklamada "Merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. Bilgi aldıkça paylaşacağız" ifadelerine yer verildi.

YANDAŞLARIN NEFRET LİSTESİNDE EN TEPEDEYDİ

Ekşi Sözlük, uzun yıllardır iktidara yakın trol hesapların ve yandaş medyanın nefret dilinin hedefinde yer alıyordu. Sözlük yönetimi herhangi bir konuda taraf olmamasına karşın, kullanıcıların çoğunlukla muhalif tandanslı yorumlarda bulunması ve sitede fikir özgürlüğünün olması sosyal medyadaki trol hesapların en büyük rahatsızlığıydı.

Sitede paylaşılan hukuka aykırı içeriklere site yönetimi hızlıca müdahale etmesine karşın, yaşanan her toplumsal felaketten sonra Ekşi Sözlük için "kapatılsın" kampanyaları düzenlendi. 1999 yılında kurulan ve "kutsal bilgi kaynağı" sloganıyla yayın hayatına devam eden sitenin karar hakkında yapacağı detaylı açıklama bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar