Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara uyarı: Bu hayat meselesi

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara uyarı: Bu hayat meselesi
İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbullulara yaşadıkları binaların dayanıklılığı hakkında bilgi sahibi olabilmek için çağrıda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu, İstanbul''da sadece 29 bin binanın taramasının yapılmasına izin verildiğini belirterek, "Bu hayat meselesi başka bir şey değil. İstanbullulara çağrımdır, riskli yapıları taramamıza izin verin" dedi.

Kahramanmaraş''ta 6 Şubat tarihinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremin yıkıntıları devam ediyor. Kahramanmaraş depremleri ile birlikte yıllardır beklenen büyük İstanbul depremi için de ''alarm'' verildi. Uzman isimler yakın tarih ya da uzak tarih arasında ikiye ayrılırken, hepsi büyük İstanbul depreminin hangi tarihte olursa olsun bir gün olacağını savunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde İstanbul''un binalarının dayanıklılığı ile ilgili bilgiler vermişti. İmamoğlu, "Biz görevi devraldığımızda İBB''nin bizden önceki döneminin bitirdiği envanterde 40 bin ila 50 bin riskli yapıdan bahsediyordu.

"BİNA TARAMASI YAPMAMIZA İZİN VERİN"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter''dan İstanbullulardan bina taramaması yapılması için izin istedi. 99 yılı öncesi inşa edilmiş 107 bin binadan sadece 29 bininin tarama yapılmasına izin verildiğini söyleyen İmamoğlu, gerçek tabloyu görmek istediklerini belirtti.,

İmamoğlu''nun konu ile ilgili açıklaması şöyle:

"Bu hayat meselesi başka bir şey değil.

İstanbullulara çağrımdır, riskli yapıları taramamıza izin verin. Şu ana kadar, 1999 öncesi yapılmış 107 bin binadan ne yazık ki sadece 29 bini tarama yapmamızı kabul etti. Gerçek tabloyu görmek ve birlikte çözüm üretmek zorundayız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar