İmamoğlu ve Yavaş'a büyük destek

İmamoğlu ve Yavaş'a büyük destek
Sonar'ın gerçekleştirdiği ankette büyükşehir ve ilçe belediye başkanları kendi seçmenleri nezdinde sorgulandı ve aldığı oran ile ilk 10’a giren belediye başkanları belirlendi.

Türkiye genelindeki büyükşehirler ile Ankara ve İzmir ilçe belediye başkanlarının, seçmenleri nezdindeki başarı oranlarını, kamuoyu araştırma şirketi Sonar araştırdı. İlk 10''a giren belediye başkanları belirlendi.

10 Şubat - 1 Mart 2022 tarihleri arasında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine dayanarak büyükşehir ilçelerinde yapılan ankette CATI sistemi kullanıldı. Her ilçeden 1000’er kişi ile telefonla yapılan ankette bazı ilçelerde yüz yüze anket yöntemi uygulandı.

ÜST SIRALARDA CHP’Lİ İSİMLER BULUNUYOR

Ankara ilçeleri arasında yapılan ankette başarı oranı en çok çıkan isim yüzde 71.2 ile Çankaraya Belediye Başkanı Alper Daşdelen oldu. Daşdelen''i yüzde 69.4 ile AKP''li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok takip etti.

İzmir''de ise ilk sırada yüzde 68.3 ile CHP''li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü olurken, ikinci sırayı yüzde 66.2 ile CHP''li Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç aldı.

İşte genel sıralama:

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar