Ekrem İmamoğlu İBB adaylığını ilan etti: İstanbul için yola çıkıyorum

Ekrem İmamoğlu İBB adaylığını ilan etti: İstanbul için yola çıkıyorum
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenleniyor. İmamoğlu, yaptığı açıklamada, tekrardan İBB Başkanlığına aday olduğunu söyledi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

CHP'de 'değişim' çağrılarının ve 'değişim' tartışmalarının önemli aktörlerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, basın toplantısı düzenliyor.

CHP genel başkanlığı adaylığı için birçok partilinin adı geçerken, en merak edilen ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olup olmayacağı. İmamoğlu'nun Genel Başkanlığa mı yoksa yerel seçimlerde yeniden İBB Başkanlığına mı aday olacağını açıklaması bekleniyor.

İmamoğlu'nun konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Seçim sonrasında sadece Temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. Net ifade etmemiz gerekir ki iktidar enflasyon canavarıyla mücadele edemiyor. Bu enflasyon canavarını da iktidar yarattı. Seçim sonrası iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı.

2 kamu bankasının 3 yılda reklam harcaması tam 2 milyar lira. Kamu bankalarının İBB'ye 4 buçuk yıldır tek bir kuruş krediyi vermediğinin de altını elim.

Kamu bankları İBB'ye dört buçuk yıldır tek bir kuruş krediyi belediyeye vermediğinin altını çizeyim. Tasarruf sadece vatandaştan mı istenir? 2023'te hedeflenen toplam vergi ek vergilerle 4 trilyon 270 milyar TL toplandı. Bu kadar verginin toplandığı coğrafyada yoksulluk olmamalı. Şayet oluyorsa orada çok büyük israf vardır.

"SARAÇHANE DEMOKRASİ MEYDANINA DÖNDÜ"

Geçen dört yılda İBB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi oldu. Saraçhane hukuksuz seçim iptaline ve içi boş ahmak davasına karşı güçlü demokrasi meydanına dönüştü. Biz yılmadan ve asla vazgeçmeden yüksek iradeyle çalışmaya devam ettik. İstanbullulara hizmet ettik.

“İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR”

Şunu açıkça ifade etmeliyim mayıs seçimlerinden sonra iktidarın muhalefeti topyekun tasfiye çalışmalarına en güçlü karşı duruş başta İBB olmak üzere ülkemizin metropollerinde gerçekleşecek. 31 Mart 2024 mahalli seçimlerinde tüm vatandaşlarımızı demokrasimizi yeniden yeşertmek için şehirlerimize sahip çıkmak için beraber yol yürümeye davet ediyorum. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır. Ben Bu sözü çok önemsiyorum. Yerel seçimlerde İstanbul'u kazanmak büyük siyasi başarıdır. İstanbul'u kazanan belediye başkanı dünyanın en önemli şehrine hizmet etme onuruna ulaşır. O kişi milletin takdirini kazanırsa bu başarı onu ulusal ve uluslararası siyasette önemli yere ulaştırır. Ben İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır sözünü seçim galibiyeti olarak algılamıyorum sadece.

“İSTANBUL'A MÜHÜRLÜ KABUL EDİYORUM”

Türkiye’mizde gerçek toplumsal barış ancak Cumhuriyetimizin asli amacını yani yurttaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin ülkelerinin şehirlerinin, sularının dağlarının tarihi mirasının eşit hissedarı olduğu zaman gerçekleşecek.

Dört yıl boyunca İstanbul geleceğin ışıltılı Türkiye’sinin gerek taşıyıcısı gerek ufku olmuştur. İstanbul'un sorunlarını çözmek Türkiye'nin sorunlarını çözmektir. Yoksulluk ve hayat pahalılığı toplumsal yaşamı tehdit eden noktaya geldi. İşte tüm bunlardan dolayıdır 2024 yapılacak yerel seçimleri tüm fütursuzluğa dur demek için seçenek olacaktır. Benim anladığım şekliyle İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbul'u güçlendirmek Türkiye'yi güçlendirmek şiarıyla iş yaptık. Yapmaya devam edeceğiz. Bizim yönetimimizdeki İstanbul'un Türkiye'nin geleceğinin teminatı olmuştur. Ben de kendimi İstanbul'a mühürlü kabul ediyorum. Hayatımı adadığım mukaddes şehre en üst seviyede hizmet etmeyi Türkiye'ye hizmet etmek olarak kabul ediyorum.

İMAMOĞLU YENİDEN İBB'YE ADAY

İstanbul Dünya’nın en önemli merkezlerinden biridir. 3 imparatorluğun başkentliğini yapmış mukaddes bir şehirdir. İstanbul’a hizmet dünyaya hizmettir. İstanbul’a ihanet edilemez. Bu sadece Türkiye’ye değil dünyaya ihanettir. Ben belediye başkanı olarak yola çıktığımda en başarılı belediye başkanı olacağıma söz vermiştim. Şehrimizin yağmalanmasına, adaletsizliğe ve çevre katliamına karşı çıkmak için bir kez daha ola çıkıyorum. Katılımı ve ortaklaşa aklı merkeze almak için, dünyanın tüm teknolojilerine ev sahipliği yapmak için yola çıkıyorum. Kentine, oyuna sahip çıkan İstanbullular ile yeniden İstanbul ittifakını oluşturmak için yola çıkıyorum. İnanınız ki her şey çok güzel olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar