Ekonomistler uyardı! Yaşanırsa dolar alt üst olacak!

Ekonomistler uyardı! Yaşanırsa dolar alt üst olacak!
21 Aralık 2021'de ilan edilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sistemi, 1 yıl süreyle uzatılmıştı. Ekonomistler, KKM'deki yapısal sorunlara dikkat çekerek, kaldırıldığı gün doların rekor üstüne rekor kıracağını söyledi.

Dünya Gazetesi yazarı ekonomist Alaattin Aktaş, Türkiye''de 21 Aralık 2021 tarihinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurularak yürürlüğe giren Kur Korumalı Mevduat sisteminin yol açabileceğini tehlikeleri aktardı. 

1 TRİLYON 700 MİLYAR LİRAYI GEÇTİ

KKM hesaplarında şu an itibariyle 1 trilyon 700 milyar lirayı aşmış bir tutar bulunuyor. Uzmanlar, Türkiye ekonomisinin bu hesaplara ödeyeceği kur farkı ve faize uzun süreli dayanamayacağını belirtirken, birçok isim ise KKM''nin bir seçim ekonomisi ürünü olduğunu ve 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlerden sonra kaldırılacağını düşünüyor. Peki KKM kaldırıldıktan sonra ne olacak? Bu soruya Alaattin Aktaş yanıt verdi.

"BAŞIMIZDA BÜYÜK BİR BELA VAR"

KKM sistemini Türkiye için büyük bir bela olarak gören Aktaş, bu sistemin uzun vadeli sürdürülebilirliğinin olmadığını ancak sistemden çıkış yapıldığında da her şeyin tepetaklak olabileceğini belirterek " ''''Başımızda büyük bir bela var. Dünyanın kıskandığı buluş olarak lanse edilen kur korumalı mevduat. Bu hesabı açtıranlara bütçeden ve Merkez Bankası’ndan aktarılan kaynak bir yana asıl felaket uygulama bittiğinde yaşanacak'''' dedi.

BÜTÜN TUTAR DÖVİZE GİDERSE NE OLACAK?

İktidarın "liralaşma" olarak sunduğu yöntemi aslında "dolarlaşma" olduğunu savunan Aktaş, KKM ile yalnızca elinde TL bulunduran vatandaşın cezalandırıldığını hatırlattı. Aktaş, KKM''nin ortadan kalktığı gün hesaplarda bulunan 1 trilyon 700 milyar liranın dolara gitmesi halinde Türkiye''de dolar kurunun tepetaklak olacağını ve fiyatların inanılmaz hızla artacağını belirtti. 



 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar