Ekonomist Mahfi Eğilmez, gizlenen sırları anlattı

Ekonomist Mahfi Eğilmez, gizlenen sırları anlattı
Mahfi Eğilmez, son enflasyon rakamlarını eleştirerek Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun bağımsızlığına vurgu yaptı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ekonomi yönetimini ve TÜİK'ı sert bir dille eleştirdi.

Ünlü ekonomist Mahfi Eğilmez, TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerini hedef alarak ekonomi yönetimini sert bir şekilde eleştirdi.

Eğilmez, TÜİK'in kamu kuruluşlarından bağımsız olması gerektiğini vurgulayarak, "Gerçek verilerin açıklanmadığı bir yerde ekonomi politikası da yalan üzerine kurulu olur ve hiçbir işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Eğilmez'in eleştirileri sadece enflasyon rakamlarıyla sınırlı kalmadı. Ekonomi yönetimini de sert bir dille eleştiren Eğilmez, "Ekonomi yönetimi 200 kilometrelik benzin ile 400 kilometre yapmaya çalışıyor gibi" ifadeleriyle eleştirilerini sürdürdü.

Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Mahfi Eğilmez, TÜİK'in enflasyon verilerini sorgulayarak, gerçek verilerin kamu kesiminden bağımsız olmadığı müddetçe ekonomi politikalarının doğru temellere oturamayacağına dikkat çekti. Eğilmez, bu durumun ekonomide yapısal reformların ilk adımının, TÜİK'in bağımsızlığını sağlamak olduğunu savundu.

942c3f3a-cc74-4b98-89d6-6cdefdde29e7.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar