Ekonomist Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul'daki yeni hedefi açıkladı

Ekonomist Evren Devrim Zelyut Borsa İstanbul'daki yeni hedefi açıkladı
Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, Borsa İstanbul ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

DENİZ DALLI-GÜNBOYU

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsa ile ilgili konuştu.

Evren Devrim Zelyut'un açıklamaları şöyle:

Bugün Türkiye saat 10.00'da büyüme verilerini bekliyor. Kuvvetle muhtemel yine devlet harcamalarının arttırdığı bir büyüme göreceğiz.

Bu da tabii ki normalde hayırlı bir olay değil. Önemli olan yatırım ve ihracatla yakalayacağımız büyüme piyasaya dönüp baktığımızda da yedi bin dokuz yüzün birazcık üzerinde bir kapanış gerçekleştirdik. Burada yedi bin dokuz yüzün üzerinde kaldığımız sürece sekiz bin yüz ve sekiz bin iki yüz hedefimiz olacaktır.

Devlet harcamalarının ve hane halkının tüketimleriyle ekonomi büyüyor ve bu da dönüp şirketleri ve borsayı olumlu etkiliyor. Biz bu durumun yerel seçimlere kadar devam edeceğini değerlendiriyoruz.

Ara ara kar satışları gelse de yönün yıl boyunca yukarı olacağı şu an için öyle bir tablo var. Yatırımcıların tabii ki endeksin kırılıp kırılmamasına dikkat etmesi lazım. Yani yükselen bir trendimiz var. bu da yedi bin dört yüz yedi bin beş yüz de geçen bir trend çizgisiyle takip ediliyor. Bura aşağıya gelmediği sürece herhangi bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar