Ekonomik kriz bunu da yaptırdı! Dikkat aracınız bozulabilir

Ekonomik kriz bunu da yaptırdı! Dikkat aracınız bozulabilir
Antalya'da bir tüketici, petrol istasyonundan aldığı benzinle aracı çalışmayınca deposundaki benzinin tespiti için talepte bulundu. Benzinin içinde gerekenden çok daha fazla su olduğu anlaşıldı. Bunun üzerine maddi tazminat davası açan tüketici, kazandı ve tüm masraflarını faiziyle geri aldı.

EKONOMİK KRİZ BUNU DA YAPTIRDI! DİKKAT ARACINIZ BOZULABİLİR

Antalya Serik’te, petrol istasyonundan aracına benzin alan bir tüketici bir süre aracını çalıştıramadı. Araç yetkili servise onarıma verildikten sonra, yetkili servis sorunun depodaki yüksek su oranlı benzinden kaynaklandığını tespit etti.  Bunun üzerine avukatı Ayşenur Dere, hemen aracın deposundaki benzinin tespiti talebinde bulundu. Hakim ve bilirkişi eşliğinde aracın benzin deposundan numune alındı. Alınan numuneler mühürlenip laboratuvara gönderildi. Alınan numunede olması gerekenden çok daha fazla su tespit edildi. Bunun üzerine maddi tazminat davası açan tüketici,  tüm maddi zararını faiziyle beraber talep etti ve kazandı ve tüm masraflarını faiziyle geri aldı.
 
Davaya ilişkin açıklamada bulunan avukat Ayşenur Dere, son yıllarda bazı petrol istasyonlarında alınan benzinlere yüksek oranda su karıştırıldığını ve araçların bu durumdan hemen etkilenerek bir takım zarara uğradığını ifade etti. Bu konuda aldığı petrol nedeniyle aracının zarara uğradığını düşünen tüketicilere de, direkt olarak mahkemelerden araçtaki benzinden numune alınarak tespitinin yapılması ve tazminat davası açılması yönünde tavsiyede bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar