Ekmek fiyatları neden artıyor? Ekmeğe zam yolda mı?

Ekmek fiyatları neden artıyor?  Ekmeğe zam yolda mı?
Artan döviz kuruyla beraber birçok ürüne de zam geldi. Artan maliyetlerle beraber ekmeğin fiyatında da artış yaşandı. Üreticilerden yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında yaşanan artışlar, buğday rekoltesinin düşüklüğü, bazı kişi ve kurumların buğday stoklamaları gibi nedenler fiyat artışına sebep oluyor" yorumunda bulundu. Peki, dövizde yaşanan son gelişmeyle beraber fiyat indirimine gidilir mi?

GÜNBOYU-ÖZEL

İstanbul'da geçtiğimiz hafta gramajı 210'a düşürülen ve 3 liraya satılan ekmeğe daha sonra tekrar zam geldi. Kentte birçok fırın gramajını düşürdüğü ekmeği 3,5 liraya satılmaya başlanmıştı.

Türk Lirası dolar karşısında özellikle yılın son çeyreğinde hızlı bir değer kaybı yaşarken, dövize çevrilebilir mevduat hesaplarının duyurulması ile birlikte TL, dolar karşısındaki kayıplarını yüzde 30 oranında giderdi. Döviz kurunun düşmesiyle beraber ucuz ekmek için kilometrelerce kuyruğa kiren vatandaşın gözü, zamlanan ürünlere yapılacak indirimde.  

ekmek2.jpg

Ekmek üreticileri, 2021 yılı başından itibaren buğday ve un fiyatlarında hızlı bir artış yaşandığını dile getirdi. Ekmeğe gelen zammın sebebinin buğdayın maliyetinden kaynaklandığını söyleyen üreticiler, önümüzdeki günlerde buğday ve un fiyatlarında ne tür bir değişiklik yapılacağını öngöremiyor.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar