Ehliyet affı Meclis'ten geçti mi? İşte en son gelişmeler...

Ehliyet affı Meclis'ten geçti mi? İşte en son gelişmeler...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki aylarda yapılan Kabine Toplantısı'nda, çeşitli sebeplerle ehliyetlerine el konulan 10 bin sürücü için ehliyet affının gündemde olduğunu açıklamıştı. Peki, 2023 "Ehliyet affı" çıktı mı? Meclis'ten geçti mi? İşte, "Ehliyet affı" konusundaki en son gelişmeler...

Mehmet Akif ERDEM/ Günboyu

Karayolları Trafik Kanunu'nda belirtilen hükme göre, 100 ceza puanını dolduran sürücülerin ehliyetlerine el konulmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, yaklaşık 2.5 milyon sürücünün trafik ceza puanının silindiğini ve bu kapsamda yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyetinin geri iade edileceğini belirtti.

EHLİYET AFFI KAPSAMINDA KİMLER YER ALIYOR?

Ehliyet affı, alkol ve uyuşturucu kullanımı, ölümlü veya yaralamalı kazalar, drift ve aday sürücülük durumları dışındaki trafik ihlallerinden kaynaklanan ceza puanlarını içeriyor. Bu çerçevede, Karayolları Trafik Kanunu'na göre ceza puanları sebebiyle ehliyeti geri alınan yaklaşık 10 bin sürücünün ehliyeti iade edilecek. Işık ihlalleri, hız aşımları, park cezaları, emniyet kemeri ve emniyet şeridi ihlalleri gibi trafik ceza puanı dolan sürücüler de ehliyet affı kapsamında değerlendirilip ehliyetlerini geri alabilecekler.

EHLİYET AFFI ÇIKTI MI?

Henüz ehliyet affı ile ilgili yeni bir gelişme bulunmuyor. Son olarak AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş ise açıklamasında, "Bir kişinin 31 Aralık 2022 tarihinden önce ödenmesi gereken borçların toplamı 2 bin lirayı aşmıyorsa, bu düzenleme kapsamında bir defaya mahsus olmak üzere hiçbir şart aranmadan borçlarını siliyoruz, alacağımızdan vazgeçiyoruz. Sürücülerin işledikleri kabahatleri nedeniyle verilen ceza puanları belli şartlarda silinmek suretiyle bu kişilerin tekrar ehliyet almalarını temin ediyoruz. Bu çerçevede kanun kapsamında sicillerinde 5 ile 95 puan cezası olan kişilerin cezalarını sıfırlamış oluyoruz. Alkollü araç kullanmak, uyuşturucu etkisindeyken araç kullanmak, drift yapmak ve ölümlü kazaya sebebiyet verenler hariç olmak üzere tüm trafik ceza puanlarını silmiş oluyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

MAĞDURLARIN TALEPLERİ NELER?

Mağdurlar, yaşadıkları pişmanlıkları ve zorlukları anlatarak, ölümlü kaza geçirmemiş tüm sürücüler için bir defaya mahsus ehliyet affının çıkarılmasını istemekteler. Geçmişte yaptıkları hatalar nedeniyle ehliyetlerini kaybeden vatandaşlar, tekrar araç kullanma hakkı elde etmek istiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar