EGM 10 bin polis alımı yapacak! Bakan Yerlikaya açıkladı: POMEM 10 bin Polis alımı ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları...

EGM 10 bin polis alımı yapacak! Bakan Yerlikaya açıkladı: POMEM 10 bin Polis alımı ne zaman yapılacak? İşte başvuru şartları...
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) bünyesinde 10 bin polis alımı gerçekleştirileceği duyuruldu.

Pek çok kişi, resmi açıklamanın ardından "10 bin polis alımı ne zaman yapılacak?" sorusunu sormaya başladı. İşte alım tarihi ve başvuru şartlarıyla ilgili detaylar:

EGM, 10 bin polis alımı başvuru tarihleri ve şartları hakkında detaylı bilgileri en kısa sürede kamuoyu ile paylaşacak. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "10 bin yeni polis alımını yakında duyuracağız" şeklinde konuştu.

POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) başvuru şartları şu şekildedir:

a) T.C. vatandaşı olmak, b) Lisans, önlisans mezunu ya da Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, c) Şehit ya da vazife malullerinin eş veya çocukları için belirlenen KPSSA puanının en az %80'ini almış olmak, ç) KPSS sınavında Bakanlık tarafından belirlenen taban puan veya üzerinde puan almış olmak, d) 18 yaşını bitirdikten sonra yapılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 01 Ocak tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak.

Başvuru şartları arasında yer alan puan türleri ve yaş sınırlamaları, adayların niteliklerini değerlendirmek amacıyla belirlenmiştir. Başvuru yapacak adayların bu şartlara uygunluklarını kontrol etmeleri önemlidir.

EGM'nin 10 bin polis alımı başvuru tarihleri ile ilgili detaylı bilgilerin en kısa sürede açıklanması bekleniyor. Adaylar, resmi duyuruları takip ederek başvuru süreci ve diğer ayrıntılar hakkında bilgi edinebilirler.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar