'Eğitici' diye aldığı oyuncak küfürbaz çıktı

'Eğitici' diye aldığı oyuncak küfürbaz çıktı
Kanada, Ontario'da ikamet eden Polonyalı bir kadın, torunu için satın aldığı ürünün Lehçe dilinde küfürlü ve uyuşturucu kullanımını özendiren bir rap şarkısı çaldığını duyunca öfkeden deliye döndü.

Kanadalı CTV News'in haberine göre küçük çocukların farklı diller öğrenmesi için tasarlanmış 'Dans Eden Kaktüs Oyuncak' İngilizce, İspanyolca ve Lehçe (Polonya dili) şarkılar çalıyor. Ancak torununun oynaması için bu oyuncağı alan Polonyalı Ania Tanner duyduğu şarkı karşısında neye uğradığını şaşırmış. Kendi ülkesinde kullanılan Lehçe dilinde şarkı da söyleyen kaktüs oyuncağı çalıştırınca “Kafamdaki tek şey / beş gram kokain, tek başına uçup / unutulmanın eşiğine” şeklinde bir şarkı sözüyle karşılaşmış.

Tanner yaşadığı şoku şu kelimelerle anlatıyor: "Polonyalıyım ve şarkıları dinlemeye başladığımda ve sözleri duyduğumda şoka girdim ve 'bu bir tür şaka mı?' diye düşündüm."

'Dans Eden Kaktüs'ün çaldığı şarkılardan biri olan “Beyaz Yılan Balığı Nerede?” — Cypis tarafından 2015'te yayınlanan ve uyuşturucu kullanımı ve ölümle ilgili şarkı sözleri içeren Polonyalı bir rap şarkısı.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından oyuncakların internet üzerinden satışını yapan bir firma oyuncağı satıştan kaldırdı. 2020'den beri piyasada olan dans eden kaktüsün birçok farklı versiyonu var. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar