Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Oğuz Ekici

Oğuz Ekici

Her Telden

Eğer bu da doğruysa yuh artık!

‘Sosyal medya kullanmıyorum, lanet olsun sosyal medya’ya falan diye geyik yapanlardan değilimdir. Yeni nesil her gazeteci gibi ben de sosyal medyada neler olup bitmiş, kim neleri paylaşıyor, kimin gönderi paylaşım seviyesi ne kadar diye bakıyorum, her ne kadar gündemi sosyal medya üzerinden takip etmesem de sosyal medyanın nabzını tutuyorum.

Sosyal medyada takip ettiğim, gördüğümde fotoğraflarına dikkatlice baktığım ebeveynlerden biri de Bülent Emrah Parlak. Benim de çocuğum olduğu için ilişkilerini merak ediyorum ve izliyorum.

*

Dünyalar tatlısı bir kızı var. Adı Lisa. Sap sarı, görseniz öpmeden duramazsınız. Magazin severler iyi bilir. Emrah Parlak, Çok Güzel Hareketler Bunlar adlı projeden arkadaşı, Burcu Gönder ile hayatını birleştirmişti. Kızları Lisa da bu evlilikten dünyaya geldi.

Bugüne kadar, evliliklerinin kötü gittiğine dair hiçbir haber çıkmamıştı, ya da biz duymamıştık.

Taa ki geçtiğimiz günlere kadar. Geçtiğimiz gün, Bülent Emrah Parlak ve Burcu Gönder’in boşandığı yönünde haberler geldi.

Benim de severek takip ettiğim bu çiftin, neler yaşadığına biraz bakmak istedim. Gördüm ki, işin içinde şiddet iddiaları var.

*

O İDDİALAR NELER

Önce çift hakkındaki iddialar neler, onlara bir bakalım. İddialara göre, Burcu Gönder eşinin agresif tutumu ve öfke problemi nedeniyle boşanma davası açmaktan endişe ettiğini öne sürerek mahkemeden tedbir talep etmişti.

Gönder, daha sonra eşiyle anlaşmalı boşanma konusunda sulh olduklarını belirterek tedbir kararının kaldırılması için yeniden mahkemeye başvurmuştu. Parlak'ın Gönder’in tektaş yüzüğünü sattırıp onun parasını aldığı iddia edilmişti. 

*

ÇİFTTEN AÇIKLAMA GELDİ

Gönder'in avukatı Beybin Somuk söz konusu dilekçenin hızlıca geri çekildiğini belirtti. Gönder tarafı şu açıklamayı yaptı: “2015 yılında hayatımı birleştirdiğim Bülent Emrah Parlak ile, karşılıklı sevgi ve saygı anlayışı çerçevesinde yollarımızı ayırma kararı almış bulunmaktayız. İkimizin de canımız kadar sevdiğimiz kızımız Lisa Parlak’ın incinmemesi adına, bu süreci kendi içimizde sürdürme kararını çift olarak almıştık. Bu süreçte yaşananların farklı şekilde basına yansıması beni çok üzmüştür. Haberlerde çıkan mücevher ve şiddet içerikli konular tamamen asılsızdır. Bülent Emrah Parlak ile hayatımız boyunca dost kalacağımızı bilmenizi isterim. Bülent her zor anımda olduğu gibi bugün, bu zor anımda da yanımda. Birlikte atlatıyoruz bu süreci.”

Bu açıklama, kamuoyundaki söylentileri bastırmaya yetmemiş olacak ki, çok geçmeden çiftten bir ikinci açıklama daha geldi.

SON DERECE DOSTANE İLİŞKİLER

Gönder ve Parlak tarafından ortak yapılan basın açıklaması ise şöyle: 

"Bugün yazılı basın ve sosyal medyada tarafımızla ilgili çıkan haberler bizleri son derece üzmüştür. İkimiz de dostane ilişkiler çerçevesinde, karşılıklı fikir birliğiyle evliliğimizi sonlandırma karar aldık. İkimizin de canımız kadar sevdiğimiz kızımız Lisa Parlak’ın incinmemesi adına, bu süreci kendi içimizde sürdürme kararı aldık. Ayrıca haberlerde çıkan mücevher ve şiddet içerikli konular tamamen asılsızdır. Bu iletişim kazasından kaynaklanan habere konu olan dilekçe, zaten tarafımızdan hızlıca geri çekilmiştir. Konuyla ilgili hassasiyetimizi göz önünde tutmanızı ve desteğinizi rica edeceğiz." 

*

Hayır, mesele Bülent Emrah Parlak’ın veya eşinin ünlü olması, gazetelerde boy boy haberlerinin çıkması değil. Mesele, sanat ruhlu, üstelik sanatın bu kadar içinde olan iki insanın, ‘iletişimsizlik yüzünden böyle bir durum yaşamış olma ihtimali’…

Üstelik, Bülent Emrah Parlak’ın mizacı ve kişiliğinin de şiddete meyilli olmadığını ümit ediyoruz. Ancak tüm bu iddialar doğruysa, yuh artık demekten de başka bir tepki kalmıyor geriye.

*

Eğer, bu kadar kadına şiddet ve kadın ölümlerinin olduğu ülkede, memleketin en yetenekli sanatçılarından bir tanesi, üstelik yine kendisi gibi sanatçı olarak eşine şiddet uyguluyorsa, sorun çok çok daha derinlerde demektir.

Elbette kadına şiddet konusunda güçlü düzenlemeler bekliyoruz ancak düzenlemelerden önce toplumsal olarak da sarmamız gereken yaralarımız var.

*

Bir ülkede, topluma ön ayak olacak, yol gösterecek insanlar dahi iletişimsizlik içinde ve şiddete meyilli durumdaysa, çözümlerimizden bir tanesi ağır ağır elimizden kayıyor demektir.

Çıkan haberlerin doğru olmadığını, bu tarz iddiaların, en ufağının bile gerçekleşmediğini diliyoruz. Her çift gibi, ünlü çiftler de ayrılabilir. Tabii ki de ayrılıkları diğer çiftlerden biraz farklı olacaktır ancak dünyalar güzeli bir evlatları olduğu unutulmasın.

Evlatlarının, sevgi içerisinde büyümesi için, ikisinin de elinden geleni yapacağına inanıyoruz.

Burcu Gönder ve Bülent Emrah Parlak’a yeni hayatlarında, ayrı ayrı başarılar dilerken, bu iki değerli sanatçıyı ileride yeniden aynı projelerde görmek istediğimizi de yineliyoruz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları