Edirne’de dolandırıcı operasyonunda 12 tutuklama

Edirne’de dolandırıcı operasyonunda 12 tutuklama

Edirne merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, Mersin, Adana, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun'da araç kiralama siteleri üzerinden vatandaşları dolandırarak yaklaşık 8 milyon TL haksız kazanç elde eden 12 şüpheli tutuklandı.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen "Nitelikli Dolandırıcılık Çerçevesinde Projeli Dosya Operasyonu" kapsamında, ülke genelinde sahte araç kiralama siteleri ve sosyal medya platformları üzerinden vatandaşlara yüksek kazanç vaadiyle dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Son beş ay içerisinde 193 nitelikli dolandırıcılık olayında 8 milyon TL'nin üzerinde haksız kazanç elde edildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında, Edirne merkezli olarak Mersin, Adana, Şanlıurfa, İstanbul ve Samsun'da 23 şüpheliye yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Bu operasyonda 12 şüpheli tutuklandı, 3 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve 1 şüpheli ise tamamen serbest bırakıldı. Ayrıca, firari olan 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların sürdüğü bildirildi. Operasyon neticesinde yurtdışına kaçtığı belirlenen 2 şüphelinin ise işlemlerinin dosya üzerinden takip edileceği ifade edildi.