Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi

Ebubekir Şahin yeniden RTÜK Başkanı seçildi
Üst Kurul’da yapılan seçimde 2 yıllık görev süresi biten Ebubekir Şahin yeniden Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı seçildi. RTÜK Başkan Vekili ise Arif Fırtına oldu.

RTÜK başkanı belli oldu!

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlık seçimi gündemiyle toplandı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in 2 yıllık görev süresinin dolması sebebiyle Üst Kurul’da Başkanlık ve Başkan Vekilliği seçimi yapıldı. Oylama sonucunda RTÜK Başkanlığına bir kez daha Ebubekir Şahin seçildi. RTÜK Başkan Vekilliğine Arif Fırtına seçildi.

RTÜK Başkanı Şahin, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun 26 yıldır büyük bir özveriyle çalıştığının altını çizerek, bugüne kadar görev yapan eski RTÜK başkanlarına ve üyelerine teşekkür etti. 2 yıllık görev süresine önemli çalışmaları sığdırdıklarını belirten Şahin, pandemi nedeniyle yarım kalan projelerinse teker teker hayata geçirileceğini söyledi.

Başkanlığının yeni döneminde de RTÜK’ün milli ve manevi değerleri özenle korumaya devam edeceğini belirten Şahin, “Yeni projelerle vatandaşlarımıza hizmet etmek için heyecanlıyız” dedi.

Reklam süreleriyle ilgili yasal düzenlemeyi tamamladıklarını belirten Şahin, “Çalışma yakında TBMM’ye sevk edilecek. Yayıncılarımızın çok memnun olacağını tahmin ettiğim düzenleme TBMM’de yasalaştıktan sonra yürürlüğe girecek” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar