DW, RTÜK kararını yargıya taşıyacak!

DW, RTÜK kararını yargıya taşıyacak!
RTÜK; 21 Şubat 2022 tarihinde yayınladığı tebligatta, internet ortamında yayın yapan DW Türkçe, Amerika’nın Sesi ve Euronews haber sitelerine zorunlu yayın lisans başvuruları için 72 saat süre tanımıştı.
Alınan bu kararın ardından harekete geçen Deutche Welle (DW), Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) uluslararası haber sitelerinin yayın lisansı almalarına ilişkin kararını yargıya taşıyacağını açıkladı. DW Genel Müdürü Peter Limbourg, “Bu, Türk yetkililere tüm içerikleri engelleme fırsatı verir. Buna karşı çıkacağız ve Türk mahkemeleri nezdinde dava açacağız” açıklamasını yaptı.
 
"ULUSLARARASI MEDYANIN HABERLERİ KISITLANMAYA ÇALIŞILIYOR"
 
DW Genel Müdürü Peter Limbourg yaptığı yazılı açıklamada lisans başvurusunu yapmayacaklarını ve RTÜK’ün bu kararını Türk mahkemelerine taşıyacaklarını belirtti. Limbourg’un yaptığı açıklama şöyle:
 
“Türkiye''de yerel medya halihazırda kapsamlı bir düzenlemeye tabi tutuluyorken, şimdi uluslararası medyanın da haberleri kısıtlanmaya çalışılıyor. Bu önlem, programların yayın şekilleriyle değil, doğrudan gazetecilik içerikleriyle ilgilidir. Bu, münferit, eleştirel haberlerde, bu haberlerin silinmemesi halinde Türk yetkililere tüm içerikleri engelleme fırsatı verir. Bu da sansür olasılığını açık hale getirir. Buna karşı çıkacağız ve Türk mahkemeleri nezdinde dava açacağız." (ANKA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar