Duyanlar iflas haberiyle sarsıldı…24 Yıllık dev şirket batıyor!

Duyanlar iflas haberiyle sarsıldı…24 Yıllık dev şirket batıyor!
2000 yılından bu yana faaliyet gösteren ünlü şirket, konkordato kararı aldı. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapıyordu...

Son dönemde yaşanan büyük şirket iflaslarıyla birlikte konkordato ilan eden firmaların sayısında büyük ölçüde arttı.

Bursa'da ekonomik güçlüklerle boğuşan birçok firma, konkordato için tek tek mahkemelerin yolunu tutuyor.

Ada Lastik Kauçuk Makine Plastik Deri Kimya Otomotiv Tekstil Gıda İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, daha önce konkordato kararı almış olmasının ardından yeni bir karara daha imza attı.

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ada Lastik Kauçuk Makine Plastik Deri Kimya Otomotiv Tekstil Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'ne verilen bir yıllık kesin mühletin 6 Nisan 2024 tarihinden itibaren altı ay daha uzatılmasına karar verdi.

BİRDEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT YAPIYORDU

2000 yılında Beşevler Küçük Sanayi Sitesi'nde 250 metrekarelik bir üretim alanıyla faaliyetlerine başlayan Ada Lastik Kauçuk Makine Plastik Deri Kimya Otomotiv Tekstil Gıda İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi, otomotiv sektörü için kauçuk ve plastik parça imalatı gerçekleştiriyordu.

Zamanla büyüyerek Badırga Deri Organize Sanayi Bölgesi'nde 4000 metrekarelik bir arazi üzerine kurulu, 3000 metrekarelik kapalı alanda üretim faaliyetlerini sürdürmeye devam etti.

Firma, faaliyetlerini genişleterek ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve dünyanın çeşitli ülkelerine kauçuk ürünleri ihraç etmeye başladı. Ancak ekonomik zorluklarla karşılaşması ve borçlarını yönetememesi nedeniyle konkordato ilan etti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar