Düşük faizli konut kredisi yarın başlıyor! İşte başvuru için gerekenler

Düşük faizli konut kredisi yarın başlıyor! İşte başvuru için gerekenler
Geçtiğimiz günlerde uygun ödeme imkanları ve 0,69 faiz oranı ile duyurulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı" kapsamındaki başvurular 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak. Başvuru şartları haberimizde...

Orta gelirli vatandaşlara yönelik hayata geçirilen "Yeni Evim Kampanyası" hakkındaki ayrıntılar belli oldu. Kampanya Türkiye''nin bütün illerinde geçerli olacak. İlk etapta satışı planlanan konut sayısı ise 100 bin.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

0,69 faizli konut kredisine başvurular 16 Ocak 2023''te alınmaya başlayacak. Konut almak isteyen vatandaşlar, satın almak istediği daireyi belirledikten sonra banka veya katılım bankalarına başvuracak. Banka hem projenin hem de kişinin kriterlere uygunluğunu denetleyecek, uygun olan projeler için kredi tahsis edecek.

BAŞVURU ÜCRETİ ALINACAK MI?

Düşük faizli konut kredisi kampanyalarında başvuru ücreti bulunmadığı gibi daireyi alırken herhangi bir peşinat vermeniz de gerekmiyor. Dairesi uygun görünen vatandaşlar arasında bir kura çekilişi de gerçekleşmeyecek. Başvuru şartlarını sağlamanız halinde, banka kredinizi onaylayacak ve daire satış işlemlerine devam edilecek.

BAŞVURUDA YAŞ SINIRI NE OLACAK?

18 yaşını doldurmuş bütün vatandaşlar kampanya kapsamında başvuruda bulunabilecek. Kampanya kapsamında İstanbul 1. bölge; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2. bölge; diğer tüm iller 3. bölge olarak belirlendi.

Bankalar tarafından sağlanacak finansman 1. bölge olan İstanbul''da en fazla 5 milyon TL olacak. 2. bölgedeki illerde banka finansmanı en fazla 3 milyon lira, 3. bölgedeki diğer illerde banka finansmanı en fazla 2 milyon lira olacak.

YARIN DUYURULACAK

Projeye dair detaylar 16 Ocak itibariyle açılacak bir internet sitesi üzerinden duyurulacak ve vatandaşlar online şekilde başvuru yapabilecek. 

Konut kredisine hak kazanılması halinde, alınacak daire bedelinin yüzde 10’u peşin olarak ödenecek. Kredi taksit tutarını azaltmak isteyen vatandaşlar, arzu etmeleri halinde peşinat olarak daha yüksek bir rakam ödeyebilecek.  Emlak Konut Genel Müdürlüğünün ürettiği projeler, GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ile Türkiye Müteahhitleri Birliğine bağlı olan şirketlerin projeleri ve 81 ilin tamamındaki firmaların ürettiği büyük ve küçük ölçekli tüm konut projeleri, teknik ve mali kriterleri karşıladıkları takdirde bu sürece dahil olacak.

İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Muğla’da konut sahibi olmak isteyen vatandaşlarda bir yıl o ilde ikamet etme şartı aranacak. Diğer illerde bu şart geçerli olmayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar