Dünyaya açılan Getir kan kaybetmeye devam ediyor: Bir ülkeden daha çekildiler

Dünyaya açılan Getir kan kaybetmeye devam ediyor: Bir ülkeden daha çekildiler
Pandemi döneminde yaşadığı büyümenin ardından dünyanın birçok ülkesine atılım yapan Getir, Fransa'nın ardından İspanya'dan da çekilme kararı aldı. Firma, gelecek aylarda İspanya pazarından tamamen çıkmayı planlıyor.

2015 yılında kurulan Getir, 2020 yılında patlak veren pandemiyle birlikte Türkiye'nin en değerli şirketleri arasına yükselmişti. Bu yükselişin sonrasında çok sayıda uluslararası yatırımcının ilgisini çeken firma, küresel ölçekte bir şirket olmak için dünyanın birçok ülkesinde hizmet vermeye başladı.

1560 ÇALIŞANIN İŞİNE SON VERİLECEK

Reuters'ta yer alan haberlere göre Getir, İspanya'daki bütün operasyonlarını durdurmayı planlıyor. Kısa süre önce yapılan duyuruda İspanya’nın en büyük işçi sendikası CCOO, Getir’in İspanya’daki faaliyetlerine son vereceğini ve 1.560 çalışanının tamamını işten çıkaracağını açıkladı.

Aktarıldığı kadarıyla alınan bu kararın Getir’in son yatırım turunda umduğu kadar fon bulamamasından kaynaklandığını belirtiliyor. Bu noktada şirketin yönetimine eleştiride bulunan CCOO, “İspanya’da nasıl büyüyeceğini bilmeyen, pazar stratejisi olmayan Getir’in feci iş yönetimini kınıyoruz. Bundan en kötü etkilenenler personeller olacak.” dedi.

Getir, bu eleştirilere herhangi bir yanıt vermedi. Ancak mevcut çalışanlar için çeşitli tazminat paketleri sunulduğu belirtiliyor.

AVRUPA PAZARINDA BEKLEDİĞİNİ BULAMADI

Getir, bu çekilme kararından önce Fransa operasyonlarını sonlandıracağı haberleriyle gündeme gelmişti. Öyle ki iflas başvurusunda bulunan teslimat devi, Fransa hükümetine yönelik “Yerel makamların dayattığı kompleks yasal ortam ve düzenlemeler şirketin başarısını oldukça zorlaştırdığını“söylemişti.

Getir'in Türkiye'deki faaliyetlerine ise hız kesmeden devam etmesi planlanıyor. Geçen sene N11’e 50 milyon dolar yatırım yaparak hisselerin yüzde 33’ünü satın alan teslimat devi, kısa süre önce N11 hisselerinin tamamını satın aldığını duyurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar