Dünya'nın sadece 3 yerinde bulunuyor! Biri Şile’de

Dünya'nın sadece 3 yerinde bulunuyor! Biri Şile’de

İstanbul'un Şile ilçesinde dünyada sadece üç yerde bulunan doğal oluşumlardan biri olan Boru Kayaları ilgi çekmeye devam ediyor. 800 bin yıllık tarihe sahip olan bu kayalar, havadan görüntülendi.

Şile'nin Doğancılı Mahallesi sahilinde yer alan Boru Kayaları, uluslararası alanda büyük kişilerin sahip olduğu ve yerli ile yabancı sayfaların izlenmesine dikkat çekiyor. Dünyada sadece Çin ve Bahamalar'da bulunan bu doğal oluşum, Şile Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından turizme kazandırılmıştı. Deniz kumlarının 700 yıl boyunca oluşan bu jeolojik yatırımları, kayıtlıe benzersiz bir doğa deneyimi sunuyor.

09.jpg

Plaj işletmecisi Adem Yıldız, Boru Kayalarının Şile Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından keşfedildiğini ve dünyada sadece üç yerde bulunduğunu belirtti. Çin ve Bahamalar'dan sonra Şile'de bulunan bu doğal güzelliğin, yönetim tarafından merakla keşfedildiğini ve saklandığını vurguladı. Yıldız, sahipe bu olağan doğal oluşumlarını görmelerini ve çevreyi temiz tutmalarını uygulamalarını dile getirdi.