Dünyanın ilk dolar milyarderi rapçisi Jay-Z, İngiliz Premier Lig takımını satın alacak

Dünyanın ilk dolar milyarderi rapçisi Jay-Z, İngiliz Premier Lig takımını satın alacak
İngiliz milyarder ve Totthenam Hotspur'un sahibi Joe Lewis, yaptığı bir usulsüzlük nedeniyle kulübünü kaybedebilir. Ünlü rapçi Jay-Z'nin, Kuzey Londra temsilcisine bu durumdan ötürü ilgi gösterdiği öne sürüldü.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Hip-Hop ve rap müzik kültürünün öncü isimlerinden ve Doğu Yakası rapinin önemli temsilcisi Jay-Z, krizi fırsata çevirerek, İngiltere Premier League temsilcisi Totthenam'ı satın alabilir.

Kuzey Londra temsilcisinin ünlü İngiliz milyarder sahibi Joe Lewis, ABD yargısı tarafından ‘içeriden öğrenenlerin ticareti’ suçlamasıyla karşı karşıya. 86 yaşındaki Lewis’in çalışanlarına ve sevgililerine kamuya açık olmayan bilgiler sağlayarak milyonlarca dolar kazandırdığını iddia ediliyor.

6 milyar dolarlık servetiyle İngiltere’nin en zengin isimlerinden olan Lewis’in suçlu bulunması Tottenham’ın el değiştirebileceği anlamına geliyor.

Ada basınında, İngiliz devini bekleyen krizin, eski futbolcu Thierry Henry'ye olan hayranlığından dolayı Arsenal taraftarı olan Jay-Z'in ilgisini Spurs'a çevirmesine neden olduğu öne sürüldü.

RAP'in yaşayan efsanesine yakın bir kaynak Daily Express'e yaptığı açıklamada "Manchester United, Liverpool ve Chelsea gibi en iyi kulüplerden birkaçı şu anda ABD'li iş adamlarının elinde ve Jay Z, Spurs'un küresel erişimine sahip bir yerde yönetim kurulu düzeyinde kontrol sahibi olma şansını kaçırmaz" dedi. Forbes'a göre Spurs'ün değeri yaklaşık 2,18 milyar sterlin. Kişisel seveti ise 1,9 milyar sterlin olan Jay Z'in ise bir İngiliz futbol takımını satın almak isteyen Amerikalı yatırımcılardan oluşan bir konsorsiyuma liderlik edebileceği konuşuluyor.

NBA TAKIMININ DA HİSSE SAHİBİ

Halihazırda NBA takımlarından Brooklyn Nets'in azınlık hissesi sahibi olan Jay Z daha önce yaptığı bir açıklama "Doğru fırsat gelirse neden olmasın" diyerek sporda yeni ufuklar keşfetmeye açık olduğunu belirtti. Asıl adı Shawn Carter olan 52 yaşındaki şarkıcı diğer yatırımcıların potansiyel katılımıyla Tottenham için konuşulan 2,18 milyar sterlinlik (2,8 milyar dolar) fiyatın ulaşılabilir olduğuna inanıyor.

Gerçek adı Shawn Corey Carter olan fakat bizim sahne adıyla yani Jay-Z olarak tanıdığımız ünlü hip hop sanatçısı; 4 aralık 1969 yılında Brooklyn New York’ta dünyaya gelmiştir. Jay-Z Amerikalı bir hip hop sanatçısı ve iş adamıdır. Jay-Z Def Jam Recordings şirketinin eski CEO’su ve Roc- A- Fella Records’un şimdiki CEO’sudur. Ayrıca Jay-Z, The 40/40 Club ve New Jersey Nets şirketlerinin kurucu üyelerinden biridir.

JAY-Z KİMDİR?

Özgür Hip-Hop'un aktardığı bilgilere göre, Shawn Corey Carter namı değer Jay-Z’nin, ilk stüdyo albümü olan “Reasonable Doubt”, Rolling Stone dergisinin “Tüm zamanların en büyük 500 albümü listesinde” 248. sırada yer almaktadır. Ayrıca bu ünlü rapçimiz Jay-Z Bilboard 200 listesinde 12 adet albümüyle bir numaraya yerleşmiş solo sanatçılar arasında bir rekora imza atmıştır. Jay-Z büyük beğeni toplayan ve milyonlar tarafından dinlenen The Blueprint isimli albümünü yalnız iki günde yazmıştır. Jay-Z 2003 yılında hayranlarına büyük bir hüsrana uğratarak emekliye ayrıldığını açıklamıştır. Bundan tam üç sene sonra 2006 yılında Kingdom Come albümüyle piyasaya büyük bir dönüş yapmıştır. Jay-Z’nin piyasaya çıkardığı Kingdom Come albümü, çıktığı ilk hafta 680 bin adet kopya satarak, Jay-Z’nin şimdiye kadarki en büyük ilk hafta başarısını elde eden albümü olmuştur. Bu albüm aynı zamanda Jay-Z’nin MTV’nin “Tüm zamanların en büyük MC’leri” listesinin zirvesinde yerini almasını sağladı.

2008 yılının nisan aydında, Jay-Z’nin Live Nation şirketiyle yapacağı 150 milyon dolarlık sözleşme söylentisi ortaya çıktı. Bu sözleşme şimdiye kadar bir sanatçının bir şirketle gerçekleştirmiş olduğu en pahalı sözleşmelerden biriydi.

Jay-Z 2008 yılı 4 nisan tarihinde dünyaca ünlü şarkıcı Beyoncé ile dünya evine girdi. Jay-Z bu evlilikten Blue Ivy Carter ve Rumi Carter isimli iki kız çocuğa sahip oldu.

Jay-Z Amerika Birleşik Devletleri’nde çeşitli Grammy Ödülleri’nin sahibi olmuş ve 26 milyondan fazla albüm satmıştır. Jay-Z aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri’nin finansal anlamla en başarılı hip hop sanatçıları ve girişimcilerinden biridir. Aynı zamanda Jay-Z, Rihanna gibi ünlü isimleri keşfetmiş bir isimdir.

Her zaman finansal ve müzikal başarılarıyla adından söz ettirmeyen Jay-Z, Nas gibi bazı rapçilerle olan anlaşmazlıklarıyla da gündemde adını duyurmaktadır.

ZENGİNLİĞİNİN SIRRI

Jay-Z en çok müzik dünyasına yaptığı katkılarla tanınıyor, ancak farklı alanlardaki yarımları onun müzik dünyasının en zengin adamlarından biri olmasına yardımcı oldu. Alicia Keys'le birlikte Empire State of Mind ve eşi Beyonce'yle birlikte Crazy in Love gibi dünya çapında hit olmuş şarkılara imza atan 53 yaşındaki rapçi, sadece müzik yeteneğiyle bile zengin olabilirdi. Ancak o risk sermayesi şirketi Marcy Venture Partners aracılığıyla 45 şirkete yayılan yatırımlarıyla Forbes'a göre, 2,5 milyar dolarlık (1,9 milyar sterlin) bir servete ulaştı. Süperstar aynı zamanda 2007 yılında, kadrosunda J. Cole, Rihanna, DJ Khaled ve Megan Thee Stallion gibi tanınmış isimlerin yer aldığı eğlence ajansı Roc Nation'ı kurdu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar