Dünya'nın gözü Rusya'daki terör saldırısına çevrildi: Putin'den ilk açıklama geldi

Dünya'nın gözü Rusya'daki terör saldırısına çevrildi: Putin'den ilk açıklama geldi
Rusya'nın başkenti Moskova'da bulunan Crocus City Hall adlı konser salonuna düzenlenen saldırıda silahlı 5 kişi, sivillere yönelik kurşun yağdırdı. Saldırıda en az 93 kişi hayatını kaybetti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den ilk açıklama geldi.

Rusya'da konser salonuna gerçekleştirilen terör saldırısının ardından dünya, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den gelecek ilk açıklamayı büyük bir merakla bekliyordu.

PUTİN'DEN İLK SÖZLER...

Saldırı sonrasında ilk açıklamasını yapan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, terör saldırısında yaralanan herkese acil şifalar dilerken, Kremlin, Federal Güvenlik Servisi (FSB) başkanı Alexander Bortnikov'un da aralarında bulunduğu güvenlik şeflerinin Putin'e dakika dakika bilgi verdiğini duyurdu.

2018004045-002.png

'ÖLÜME ÖLÜM' MESAJI

Rusya Güvenlik Konseyi Başkanı Medvedev, saldırı sonrasında çok sert bir açıklama yaparak "Ölüme ölüm" demişti. Medvedev, saldırının arkasında Ukrayna'nın olabileceğini belirtmiş ve "Şiddete güçle karşılık verilmediği sürece hiçbir mahkeme ve soruşturmanın faydası olmayacaktır. Bunların Kiev rejiminin teröristleri olduğu tespit edilirse hepsi acımasızca yok edilmelidir" şeklinde konuşmuştu.

putinjpg-aajjgy4jjeu-hp4nstgqbw.jpg

O SÖZLERİ GÜMDEM YARATTI...

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) genişletilmiş toplantısında yaptığı konuşmada Putin, Batı'nın Rusya'ya karşı saldırganlığı teşvik etmek de dahil olmak üzere çeşitli sınır ötesi radikal terörist gruplardan aktif olarak yararlandığını belirtti.

936.jpg

Rusya Devlet Başkanı, Ukrayna'nın Batı'nın talimatıyla terör yöntemlerine başvurduğunu belirterek şunları söyledi: "Neo-Nazi Kiev rejiminin, yine aldığı destekle ve sıklıkla doğrudan emir üzerine, terörist yöntemlere yönelmesi doğaldır. Bunlar arasında sivillerin yaşadığı şehirlerin bombalanması, hükümet yetkililerine ve tanınmış kişilere yönelik suikast girişimleri, Rusya'daki kritik altyapı tesislerine ve çok sayıda insanın bulunduğu yerlere yönelik sabotaj ve terör saldırılarının faillerini ayartma girişimleri yer alıyor."

3000-002.jpg

Putin, bazı resmi Batılı yapıların, Rusya'da terör saldırıları olasılığına ilişkin son zamanlarda provokatif açıklamalar yaptığını ifade ederek, "Bütün bunlar açıkça şantaja, toplumumuzu korkutma ve istikrarsızlaştırma niyetine benziyor" şeklinde değerlendirme yaptı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar