Dünyanın en zararlı 7 içeceği belli oldu! Buzdolabınıza bile sokmayın

Dünyanın en zararlı 7 içeceği belli oldu! Buzdolabınıza bile sokmayın
Uzmanlar, içerisinde gizli katkı maddeleri ve pek çok zararlı ürün barındıran içecekler için uyarıda bulundu. İşte uzmanların kesin bir dille uyarıda bulunduğu dünyanın en zararlı 7 içeceği...

Günümüzde pek çok içeceği sorgusuz sualsiz tüketiyoruz. Oysa bu tür içecekler mideden beyne kadar pek çok organ için zararlı etkiler barındırabiliyor. Uzmanlar bu içeceklerin bilinmeyen onlarca zararı olduğunu belirtiyor. İşe sağlıklı bir hayat için uzak durulması gereken 7 içecek...

DÜNYANIN EN ZARARLI 7 İÇECEĞİ BELLİ OLDU!

1) Kola

Listenin başında bulunan kola, içerisindeki yüksek şeker ve zararlı maddeler ile vücut için en kötü içeceklerin başında geliyor. Fazla kola tüketmek diyabet gibi hastalıklara sebebiyet verebiliyor.

en-zararli1.png

İşte listedeki diğer içecekler...


2) Sıcak çikolata
3) Milkshake
4) Enerji içeceği
5) Yapay meyve suları
6) Alkol
7) Süt tozlu kahve

Uzman Diyetisten Kylie Ivanir, enerji içeceklerinin de tercih edilmemesi gerektiğini açıkladı. Kokteyllerde yer alan alkol ve fruktoz şurupları da karaciğer için kötü bir tercih olarak biliniyor.

Bunun yanı sıra yüksek miktarda şeker içeren gazlı içecekler, fabrikada üretilen buzlu çaylar ve ayrıca katkı maddeleri içeren meyve suları da oldukça zararlı. Sağlıklı bir yaşam için şeker (şurup) ve doymuş yağlardan (krema) oluşan kahveleri de tüketmekten uzak durmak gerekiyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar