Dünyanın en ünlü ekonomi medyası Bloomberg faiz tahminini açıkladı

Dünyanın en ünlü ekonomi medyası Bloomberg faiz tahminini açıkladı
Yeni kurulan hükümetin 'nas ekonomisinden' taviz vererek faizleri artıracağını tahmin ederken, dünyanın en büyük ekonomi basını Bloomberg'ten faizler için son tahmin geldi...

GÜLSÜM HÜLYA SUNDU / GÜNBOYU

Yeni kurulan hükümette ekonominin başına getirilen Mehmet Şimşek'in faizleri yukarı çekmesi beklenirken, yeni faizlere ilişkin tahminler peşi sıra gelmeye devam ediyor.

Yeni kurulan kabinede Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan gibi ‘piyasanın sevdiği’ isimler göreve getirilmişti. Yeni yönetimin ekonomi politikalarını ‘normalleştirmesi’, 22 Haziran’daki toplantıda Merkez Bankası’nın faiz artırması bekleniyor.

Uzmanlar ve uluslararası kuruluşlar, faiz artırımının önemli olduğunu vurgularken, yüzde 20-40 arasında rakamlar dillendiriliyor. Mevcut oransa yüzde 8,5.

Bank of America ve Goldman Sachs, faiz oranının yüzde 40’a çıkarılması gerektiğini savunuyor. Deutsche Bank, bir-iki ay içerisinde faizin yüzde 25 çıkarılacağını bekliyor. Morgan Stanley’nin tahmini yüzde 20, JP Morgan’ınsa yüzde 25.

Uluslararası banka ve kuruluşlardan en düşük tahminiyse Bloomberg Economics verdi.

Bloomberg Economics, bu haftaki toplantıda faizin yüzde 15’e çıkarılmasını bekliyor. Bloomberg’e göre bu hamle, eski ekonomi politikasından uzaklaşmanın bir başlangıcı olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar