Dünyanın en pahalı transferiydi! Futbolu bıraktığını açıkladı

Dünyanın en pahalı transferiydi! Futbolu bıraktığını açıkladı
Real Madrid ve Galler Milli Takımı'nın efsane ismi Gareth Bale 33 yaşında profesyonel futbol kariyerini sonlandırdı.

Geçtiğimiz sezon kariyerini Amerikan Birinci Ligi (MLS) takımlarından Los Angeles''ta sürdüren Galli kanat oyuncusu Gareth Bale, aktif futbol hayatını noktaladı.

Galler Milli Futbol Takımı''nın da kaptanı olan Bale, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Dikkatlice ve uzun süre düşündükten sonra hem kulüp hem de milli takım kariyerimi sonlandırmaya karar verdim. Sevdiğim sporu yapma hayalimi gerçekleştirdiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum." ifadelerine yer verdi.

TARİHİN EN PAHALI TRANSFERİYDİ

2013 yılında Tottenham Hotspur''dan Real Madrid''e 100 milyon Euro ile transfer olan Galli futbolcu, o tarihe kadar gerçekleşmiş en pahalı transferi yapmıştı. Southampton altyapısından yetişen Bale, Tottenham''da 6 sezon oynadıktan sonra 2013''te 100 milyon avro bonservis bedeliyle Real Madrid''e giderek adından söz ettirmişti.

HAYATIMIN EN ZOR KARARI

33 yaşındaki Bale, en skorer (41 gol) ve en fazla maça çıkan (111) futbolcusu olduğu Galler Milli Takımı''nı bırakmanın, kariyerinin açık ara en zor kararı olduğunu belirtti. Bale, UEFA Şampiyonlar Ligi''ni 5 kez kazandığı Real Madrid''de yaşadığı uzun süreli sakatlıklardan dolayı düzenli olarak forma giyememişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar