Dünya'nın en büyük kripto para borsası, Rusya'dan çekilmeye hazırlanıyor

Dünya'nın en büyük kripto para borsası, Rusya'dan çekilmeye hazırlanıyor
Dünyanın en büyük kripto borsası Binance, Rusya ile ilgili radikal bir adım ataya hazırlanıyor.

Bir şirket yetkilisi Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, "Rusya'dan tamamen çekilme dahil tüm seçenekleri değerlendiriyoruz” dedi.

Hafta sonundan Binance, Rusya'da yaşayan müşterilerinin ruble hariç herhangi bir para birimiyle P2P (kişiden kişiye) işlemlerini yapmasını yasaklamıştı.

Bu karara ilaveten Rusya Federasyonu'ndan başka ülkelerde yaşayan Rus kullanıcıların ruble, euro, dolar ve grivna ile işlemleri de yasaklandı.

Kısıtlamala, WSJ'nin, "Batı yaptırımlarına uyma taahhüdüne rağmen Binance'in hala Rusların yurt dışına para transfer etmesine yardımcı olduğu" haberini yayınlamasının ardından getirildi.

Örneğin Binance, ABD yaptırım listesine dahil olan Sberbank ve Tinkoff kartlarını desteklemeye devam etti ve bunların adını "yeşil yerel kart" ve "sarı yerel kart" olarak değiştirdi.

Mayıs ayında ABD Adalet Bakanlığı'nın Binance hakkında soruşturma açtığı bildirilmişti. Amerikalı yetkililer, Rus vatandaşlarının bu borsayı yaptırımları aşmak için kullandığından şüpheleniyordu.

Binance yaptığı açıklamada, "uluslararası toplum tarafından kara listeye alınan kişi, kuruluş, kuruluş ve ülkelerin" platforma erişimini reddederek "küresel yaptırım kurallarına uyduğunu" vurguladı.

P2P (eşler arası, "kişiden kişiye"), borsanın aracı olarak katılımı olmadan kullanıcıların birbirleriyle doğrudan ticaret yapması anlamına geliyor. Ruslar, askeri operasyonun başlamasından sonra büyük bankaların SWIFT ile bağlantısının kesilmesine ve uluslararası ödeme sistemleri Visa ve Mastercard'ın çekilmesine yol açan yaptırımlar nedeniyle kripto para birimi hizmetlerini daha sık kullanmaya başladı.

Mart ayında Binance, yaptırımlar nedeniyle Rusların ABD doları ve euro cinsinden P2P işlemlerine erişimini kapatmıştı ancak işlemler hâlâ AB dışında kayıtlı tüzel kişiler aracılığıyla gerçekleştirilebiliyordu. Borsa, Nisan 2022'de Rusların 10 bin Avro'nun üzerinde değerde kripto varlıklara sahip olmasını yasakladı ancak bir yıl sonra kısıtlama kaldırıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar