Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis'in son hali görenleri üzdü: Geçen yıl demans hastalığına yakalanmıştı

Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis'in son hali görenleri üzdü: Geçen yıl demans hastalığına yakalanmıştı
Demans teşhisi konan dünyaca ünlü aktör Bruce Willis’in Şükran Günü’nde çekilmiş görüntüleri sevenlerini üzdü.

Aldığı afazi ve demans teşhisleriyle hayranlarını üzen ve kariyerine son veren 68 yaşındaki ABD’li oyuncu Bruce Willis’in 32 yaşındaki kızı Scout, aktörün elini tutarken çekilmiş bir videosunu paylaştı.

SON DURUMU ENDİŞELERİ ARTIRDI

Zorlu hastalıkla mücadele eden ünlü aktörün son durumu merak edilirken kızının paylaşımı sevenlerinin endişelerini arttırdı. Paylaşımda Bruce Willis’in kızının elini tuttuğu anları gösteriyor ve ünlü oyuncunun demansla olan zorlu mücadelesinin ne durumda olduğu gözler önüne seriliyor.

bruce-willis-e-afazi-teshisi-konuldu-oyunculugu-birakiyor-111719.jpeg

DEMANS NEDİR?

Demans, hafızada bozukluk, günlük yaşam aktivitelerinde ilerleyici gerileme, çeşitli psikiyatrik semptomlar ve davranış bozukluklarıyla karakterize olan ilerleyici ve ölümcül bir hastalıktır. Alzheimer hastalığı ise demansın en sık görülen nedenidir.

Yaşlılarda sık görülen bir sorun olan demans, başlangıçta sinsi bir unutkanlıkla başlar. Bu nedenle uzmanlar, yaşlılıkta izlenen unutkanlığın normal görülmemesi gerektiğini belirtiyor. İlerleyici bir hastalık olan Alzheimer, mevcut ilaçlarla erken yakalanan vakalarda yavaşlatılabiliyor. Böylece hastanın öz bakım süresi uzatılıyor, bakıcı yükü azaltılıyor.

Unutkanlığın altından öncelikle sıklıkla modern yaşam tarzının getirdiği ruhsal sıkıntılar ve hastalıklar (depresyon, anksiyete, uyum bozukluğu gibi) aranmalıdır. Bazı vitamin eksiklikleri (B12 ve folat) ve guatr bezi bozuklukları da unutkanlığa neden olabilir ve araştırılması gereklidir.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar