Dünyaca ünlü gazete Antakya’nın öncesi ve sonrasını paylaştı: Depremin acı izleri Google haritasında!

Dünyaca ünlü gazete Antakya’nın öncesi ve sonrasını paylaştı: Depremin acı izleri Google haritasında!
Dünyaca ünlü New York Times Gazetesi, depremde yerle bir olan Hatay’ın Antakya ilçesinin Google haritalardaki görüntülerini “Eski şehirde kaybedilen her şeyi yeniden inşa etmek ve eski haline getirmek uzun yıllar alabilir" sözleri ile paylaştı.

Google Haritalar, 50 bini aşkın vatandaşın hayatını kaybettiği depremlerin ardından Türkiye haritasını güncelledi. New York Times Gazetesi, Antakya sokaklarının deprem sonrası haritadaki görüntülerini paylaştı.

Depremlerde on binlerce bina da ya çöktü ya da ağır hasar aldı. Google Haritalar, 6 Şubat felaketlerinin ardından Türkiye haritasında da güncellemeye gitti. Depremin vurduğu 11 ildeki yıkım ve enkazların moloz yığınına dönmesi uzaydan görüntülendi.

Uzaydan çekilen görüntülerde yıkım net bir şekilde görülürken, sokak görüntüsünde ise yıkılan binaların depremden önceki görüntüsü de yer aldı.

Dünyanın en ünlü gazetelerinden biri olan New York Times Gazetesi, Maraş depremlerinden en çok yara alan Hatay''da yıkılan binaların eski görüntüleri ve enkaz hallerini video olarak yayınladı. Türkiye''deki depremden kısa bir süre sonra çekilen enkazların drone görüntüleri ile Google Haritalar''dan bina cephelerini eşleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar