Dünyaca ünlü banka açıkladı: İşte yıl sonunda görülecek dolar kuru...

Dünyaca ünlü banka açıkladı: İşte yıl sonunda görülecek dolar kuru...
Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından Bank of America, Türkiye'ye yönelik yayınladığı faaliyet raporunda dolar kuru beklentisine yer verdi. Uzman ekip tarafından hazırlanan rapora göre, yılın son çeyreğinde dolar kuru hızlı bir yükselişe imza atacak.

2022 yılının Haziran ayında başlatılan 'seçim ekonomisi', yaklaşık 8 ay boyunca dolar kurunu baskılamayı başarmış olsa da, 16 lira sınırına sıkıştırılan dolar/TL paritesi özellikle Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketiyle birlikte hızlı bir yükseliş yaşamıştı.

Bu yükselişin 28 Mayıs seçimlerinden sonra katlanarak artması, yeni ekonomini yönetimini harekete geçirirken, hazırlanan 3 yıllık Orta Vadeli Program'a (OVP) göre dolar kurunun yıl sonunda 30 lira 50 kuruş seviyelerine yaklaşacağı ilan edilmişti.

DOLAR KURU 30 LİRAYI AŞACAK

OVP ile benzer bir tahminde bulunan dünyaca ünlü kuruluş Bank of America, Türkiye'de Ekim ayı ile başlayacak son çeyreğin döviz açısından sıkıntılar doğurabileceğine dikkat çekerek, dolar kuru için 30 lira tahmininde bulundu.

ABD'deki en büyük ikinci banka olanBank of America (BofA) stratejistleri, 2023'ün son çeyreğine ilişkin birçok veriyi inceleyerek hazırladıkları tahminde, BofA raporuna göre , petrol fiyatlarındaki artışın potansiyel volatilite yükselişi yaratması, net petrol ithalatçısı Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EEMEA) bölgesindeki ülkelerin para birimlerinin performansını düşüreceği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar