Dünya üçüncüsü belli oldu!

Dünya üçüncüsü belli oldu!
Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nın üçüncülük mücadelesinden Hırvatistan, Fas karşısında 2-1'lik üstünlükle ayrıldı. 2018 Dünya Kupası'nda da 2. olan Hırvatlar üst üste iki dünya kupasında madalya kazanan ilk balkan ülkesi oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası''nda yarın oynanacak final karşılaşmasından önce Hırvatistan ve Fas üçüncülük için karşı karşıya geldi. Yarı finalde Arjantin''e kaybeden Hırvatistan ile Fransa''ya kaybeden Fas, kürsüye çıkabilmek için Khalifa International Stadyumu''nda kozlarını paylaştı. Oldukça hızlı şekilde başlayan mücadelede Hırvatistan''ın 7. dakikada Jasko Gvardiol ile bulduğu gole hemen yanıt veren Fas, golden yalnızca 2 dakika sonra  Achraf Dari ile eşitliği sağladı. İlk yarının son dakikalarında Mislav Orsic''in harika golüyle yeniden öne geçen Hırvatlar skoru korudu ve bronz madalyanın sahibi oldu.

2018''de aldıkları gümüş madalyanın ardından 2022''de de bronz madalyaya ulaşan Hırvatistan, iki turnuvadan da üst üste madalya kazanarak ayrılan ilk balkan ülkesi oldu.

2022 FIFA Dünya Kupası''nın final karşılaşması yarın 18:00''da Arjantin ve Fransa arasında gerçekleşecek. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar