Dünya bunu konuşuyor! O ülkeye giden herkes gençleşiyor

Dünya bunu konuşuyor! O ülkeye giden herkes gençleşiyor
Geleneksel yaş hesaplamasıyla diğer ülkelerden kendilerini kayıran Güney Koreliler, artık 1 ya da 2 yaş daha gençleşecek. Güney Kore, bugünden itibaren uluslararası standardı kullanmaya başlıyor.

Güney Kore'de yapılan yaş hesabı, dünyanın geri kalan yerlerinden daha farklı olarak insanların doğar doğmaz 1 yaşında sayılmasının ardından da 1 Ocak'ta yeni bir yaş daha alması ile hesaplanıyor. Yani 31 Aralık'ta doğan bir bebek bir gün içinde 2 yaşına gelmiş oluyordu.

Yürürlüğe yeni giren yasa ile beraber Güney Koreliler, doğulan gün 0 yaşında olunulan uluslararası yaş standardına geçiş yapacak.Bu da milyonlarca kişinin gençleşmesi ve yaşlarını belirlemek için doğum tarihlerini o günün tarihinden çıkarmaları anlamına geliyor. Resmi belgeler de uluslararası standartlar doğrultusunda güncellenecek.

MİLYONLARCA KİŞİ GENÇLEŞECEK

Konuya ilişkin Wall Street Journal'a konuşan Kim Hae Yeon, "Şu an 50 yaşındayım ama yakında 48 olacağım" ifadelerini kullandı. Bugün yürürlüğe giren bir yasa sayesinde sadece Kim değil, Güney Kore'de yaşayan milyonlarca insan 1 hatta 2 yaş gençleşmiş olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar