Düğünlerde parayı havaya saçma devri sona erdi.. Artık yeni uygulama trend oluyor

Düğünlerde parayı havaya saçma devri sona erdi.. Artık yeni uygulama trend oluyor
Hindistan'da gerçekleştirilen bir düğün töreni sosyal medyada gündem oldu. Dijital ödemelerin yayılmasıyla birlikte Hindistan düğünlerinde ilginç bir uygulama devreye girdi. Düğünde konuklar QR kodunu kullanarak müzisyenlere bahşiş verdi.

Hindistan’da gerçekleşen bir düğün töreni sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çekti. Değişen ve gelişen teknolojiyle birlikte hayatımızı birçok yönde kolaylaştıran uygulamalarda devreye girdi. Dijital ödemelerin yayılmasıyla birlikte QR koduyla ödemeler yapılmaya başladı. Hindistan düğününde ismi açıklanmayan damadın karşılanmasından sonra konuklar QR kodunu okutarak müzisyenlere bahşiş verdi.

Hindistan’ın yerel çalgılarından biri olan dholla gerçekleştirilen bir düğün sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Gerçekleştirilen düğünde her şey aslında geleneksel kurallara uygun olarak başlamıştı. Konuklar gelin ve damatla birlikte dhol eşliğinde dans ederek eğleniyordu. Sıra davetlilerin müzisyenler için para attıkları seremoniye geldiğinde dholun üzerindeki QR kodu devreye girdi. Konuklardan biri elindeki cep telefonuyla QR kodunu okutarak online olarak müzisyene bahşiş verdi.

SOSYAL MEDYADA VİRAL OLDU

Sosyal medya kullanıcıları arasında popüler olan video 30 binden fazla görüntülenmeye ulaşarak binlerce beğeni ve yorum topladı. Sosyal medya kullanıcılarının büyük bir bölümü müzisyenin dijital ilerlemesini övdü.

Bir sosyal medya kullanıcısı gönderiye, “Bunu gördüğüme gerçekten sevindim. Artık nakit taşımak zorunda kalmayacağım” yorumunda bulundu. Bir diğer sosyal medya kullanıcısı ise, “Benzer bir uygulamanın takı içinde geliştirilmesini istiyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Global)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar