Dua Lipa, İsrail'e kan kustu! 88 milyon alkış tuttu

Dua Lipa, İsrail'e kan kustu! 88 milyon alkış tuttu

Dünyaca ünlü İngiliz asıllı şarkıcı Dua Lipa, İsrail’in Refah’a olan saldırılarını sertçe kınayarak sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Uzun zamandır Filistin üzerindeki saldırılarına devam eden İsrail, çocuk yaşlı demeden katliamı sürdürüyor. İsrail, son olarak Refah’ta çadırlara sığınanların üzerine saldırı gerçekleştirdi. Tüm dünya bu saldırı sonrası tepkilerini artırırken bir tepki de dünyaca ünlü İngiliz asıllı şarkıcı Dua Lipa’dan geldi.

ekran-goruntusu-2024-05-29-155535.png

Gazze'de yaşanan saldırıya sessiz kalmayan Lipa, 88 milyondan fazla takipçisi bulunan hesabından yaptığı paylaşımda "Tüm gözler Refah'ın üstünde" etiketiyle şunları söyledi:

Çocukların diri diri yakılmasına asla haklı bir sebep gösterilemez. Tüm dünya, İsrail soykırımını durdurmak için seferber oluyor.

Lipa, Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısında bulunarak, bölgedeki şiddetin sona ermesi gerektiğini de vurguladı.

ekran-goruntusu-2024-05-29-154709.png

NE OLMUŞTU?

Birleşmiş Milletlerin yargı organı Uluslararası Adalet Divanı, 24 Mayıs'ta aldığı tedbir kararlarında İsrail'e yönelik önemli uyarılarda bulundu. UAD, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurmasını, insani yardımların engellenmemesini ve suçları araştıracak BM görevlilerinin Gazze'ye girişine izin vermesini kararlaştırdı.

Beyaz Saray: İsrail'in Refah'taki saldırısı 'kırmızı çizgiyi' aşmadı - Dünya Gazetesi

Ancak, UAD'nin bu kararına rağmen, İsrail 26 Mayıs'ta Gazze Şeridi'ndeki Refah kentinde zorla yerlerinden edilen Filistinlilerin çadırlarına saldırı düzenledi. Saldırıda onlarca Filistinli hayatını kaybetti.

Görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az sekiz roket attığını belirtti. Bu saldırı, UAD'nin kararına açık bir şekilde meydan okuma olarak değerlendirildi.

İsrail'den Refah'a yeni saldırı: 21 ölü | Rudaw.net