DSP lideri Önder Aksakal'a evrakta sahtecilik şoku

DSP lideri Önder Aksakal'a evrakta sahtecilik şoku
Yaklaşan seçimle beraber Cumhur İttifakı'na katılan eski Başbakan Bülent Ecevit’in kurucusu olduğu Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

T24 yazarı Candan Yıldız, seçimlerden sonra Önder Aksakal hakkında "evrakta sahtecilik" iddiası ile suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

Yıldız'ın açıklaması şöyle:

Asıl gelişme ise Önder Aksakal hakkında seçimlerden sonra yapılacak suç duyurusu. Dilekçede Aksakal "evrakta sahtecilik", "görevi kötüye kullanmak" la suçlanıyor. Görev ve yetki suistimallerinin de "mütemadi" yani aralıksız bir hal aldığı vurgulanıyor.

Aksakal'la ilgili "evrakta sahtecilik" iddiasının dayanağı şu:

AKP listelerinden aday gösterilen Önder Aksakal, Hasan Erçelebi ve Ejder Onursal adaylığına partiden muvafakatlarının olması şart. Parti Meclisi'nin böyle bir kararı yok. Ancak Aksakal ve ekibinin muvafakat belgesini YSK'ya sunduğu YSK kararından anlaşılmıştı. Ancak, suç duyurusunda YSK' ya sunulan belgelerin "şeklen" doğru olduğu ama resmi parti kayıtlarında tahrifat yapıldığı dile getiriliyor.

"11 Mart 2023 tarihli Parti Meclisi toplantısında AKP ile ittifak yapılması veya AKP listelerinden aday olunması konusunda, usul ve yasaya uygun olarak alınmış şekli veya maddi bir Parti Meclisi kararı olmadı" belirtiliyor.

AKP listelerinden aday olan Önder Aksakal sadece seçilebilecek sırada. Hukuki yorumlardan biri de Aksakal'ın seçilse bile seçilmesinin geçersiz sayılması gerektiği. Tabii ki yargı süreçlerinin siyasi iklimle ilgili olduğu da aşikar. Bu nedenle suç duyurusunun ardından yargılama sürecinin başlayıp başlamayacağını öngörmek hem mümkün hem zor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar