DSÖ uyardı! Risk sürüyor

DSÖ uyardı! Risk sürüyor
Kovid 19 ve grip vakalarında büyük bir artış görülüyor. DSÖ pandemi hazırlığı uzmanları küresel olarak Kovid-19 riskinin sürdüğünü belirtiyorlar.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada, Kovid-19'un küresel düzeyde hala ciddi bir tehdit oluşturduğu vurgulanarak, pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove'un konuyla ilgili paylaşımları öne çıktı.

DSÖ'nün pandemi hazırlığı uzmanlarından D. Maria Van Kerkhove, yaptığı açıklamada, Kovid-19'un toplum sağlığı açısından küresel olarak yüksek bir risk oluşturduğunu ifade etti. Van Kerkhove, vaka bazlı raporlamanın güvenilir bir gösterge olmadığını belirterek, dünyanın dört bir yanında Kovid-19 patojeninin hala yayılmaya devam ettiğini bildirdi.

Ayrıca, Van Kerkhove'un dikkat çektiği önemli bir nokta da hastalığın sirkülasyon seviyesinin resmi raporlarda belirtilenden 19 kat daha yüksek olduğuydu.

Aylık 10 bin kişinin Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybettiği verilerin sadece 50 ülkeden alındığını vurgulayan Van Kerkhove, bu durumun gerçek tabloyu tam anlamıyla yansıtmadığına dikkat çekti.

Van Kerkhove, ayrıca aralık ayında bir önceki aya göre Kovid-19 nedeniyle hastaneye yatışlarda yüzde 42, yoğun bakıma kaldırılan hasta sayısında ise yüzde 62'lik bir artış yaşandığını paylaştı. Bu veriler, salgının hala kontrol altına alınamadığını ve Kovid-19'a karşı tedbirlerin önemini bir kez daha vurguluyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar