En fazla Covid-19 vakasına sahip ülke açıklandı!

En fazla Covid-19 vakasına sahip ülke açıklandı!
Dünya Sağlık Örgütü, en fazla Covid-19 vakasına sahip ülkeyi duyurdu. Japonya, 969 binden fazla vakayla dünyanın en fazla yeni Covid-19 vakasına sahip ülkesi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünyanın en fazla yeni Covid-19 vakasına sahip ülkeyi açıkladı. Japonya, 969 binden fazla vakayla dünyanın en fazla yeni koronavirüs vakasına sahip ülke seçilirken, Japonya’yı yaklaşık 860 bin ile ABD’nin ve 570 bin vaka ile Almanya’nın takip ettiği kaydedildi.

Kyodo ajansının haberine göre, açıklamada:

“Japonya''nın 24 Temmuz''a kadar olan haftada 969 binden fazla yeni vakayla ‘dünyanın en fazla yeni koronavirüs vakasına sahip ülkesi’ oldu.”

7''NCİ DALGA YAŞANIYOR

Son derece bulaşıcı olduğu aktarılan Omicron''un BA.5 alt varyantının yaygın olduğu Japonya''da, Covid-19 salgınının 7''nci dalgası yaşanıyor. DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, dün düzenlediği basın toplantısında, salgının bitmekten çok uzak olduğunu söylemişti.

Son haftalarda dünya genelinde ölü sayılarının artması ve bazı ülkelerde hastaneye yatışların yükselmesiyle sağlık çalışanlarının ve yaşlıların aşılanmasının şart olduğu belirtilmişti. (AA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar