Dropbox'dan yenilik! Sınırsız depolama alanını kaldırdı

Dropbox'dan yenilik! Sınırsız depolama alanını kaldırdı
Bulut depolama alanı ve dosya senkronizasyonu imkânı sağlayan bir dosya barındırma hizmeti olan Dropbox, yapay zekâ desteğiyle çalışmaya başladığını kullanıcılarına yeni bir kararla duyurdu.

GÜNBOYU / AYŞE ESER KUŞATA

Yapay zekâ desteğiyle çalışmaya başlayan Dropbox, "Gelişmiş Plan"da sunulan sınırsız depolama alanının kullanımdan kaldırılacağını belirterek, bu kararı almasındaki en büyük sebebin kötü amaçlı kullanımların önüne geçmek olduğunu ifade etti.

Dropbox, sınırsız depolama alanının kripto para madenciliği gibi amaçlarla kullanıldığını ve bu tür kullanımların son zamanlarda artış gösterdiğini dile getirdi. Hizmetin hitap ettiği kişiler dışında (iş insanları vs.) kötü kullanıcılar tarafından kullanıldığını söyledi. Bu kötü amaçlı kullanımlar gerçek kullanıcıların güvenliğini tehdit ettiği için sınırsız depolama alanı artık kullanılmayacak. 1 Kasım 2023 tarihinden itibaren kullanıcılar kademeli olarak yeni düzenlenmiş plana geçirilecek.

Kullanıcıların mağduriyet yaşamaması adına yeni plana geçiş 30 gün öncesinden bildirilecek. Bildirimi alan kullanıcılar depolama alanının tamamını kullanabilecek ve fiyat artışına maruz kalmadan 5 yıl boyunca ekstra 5 TB havuz depolama alanına sahip olacak.

Lisans başına 35 TB'ın üstünde depolama alanına sahip kullanıcılar ise bir yıllık süre kaydında benzer tekliflerden yararlanabilecek. Bugün itibarıyla üç lisanslı gelişmiş planı satın alan kullanıcılar ise 15 TB'lık havuz depolama alanına erişecek. Sonradan satın alınacak her ek lisans ise 5 TB depolama alanına sahip olacak. Dropbox'ın verilerine göre şu an gelişmiş plan kullanıcılarının neredeyse tamamı lisans başına 35 TB'tan az depolama alanı kullanıyor. (Tamindir)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar