Vatandaş ev alamazken, yabancıya konut satışını teşvik ettiler

Vatandaş ev alamazken, yabancıya konut satışını teşvik ettiler
AKP iktidarının döviz arayışı devam ediyor. Azalan turizm gelirleri nedeniyle zorda kalan hükümet, bu kez de yabancıya konut satışına teşvik kararı aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, yurtdışında ofis açıp gayrimenkul satanlara teşvik verilecek.

YABANCIYA KONUT SATIŞINA TEŞVİK!

Ülkede yaşanan ekonomik sorunlar ve artan kira fiyatlarına gözünü kapatan hükümet, yabancıya konut satışının kapılarını sonuna kadar araladı. Döviz ihtiyacını parayla Türk vatandaşlığı vererek kapatmaya çalışan iktidarın yeni hamlesi ise halihazırda artan konut fiyatlarını daha yükseltecek cinsten. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı kararıyla hizmet ihracatı kapsamına alınan gayrimenkul sektörü de yurtdışı satışlarda desteklenecek. 

Cumhuriyet''ten Ali Can Polat''ın haberine göre, Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile Türkiye’deki gayrimenkulleri, yurtdışındaki yabancılara satan kurum ve kuruluşlara Ticaret Bakanlığı tarafından 1.8 milyon liraya kadar reklam desteği verilecek. Fuarlara ve etkinliklere katılım için etkinlik başına 300 bin TL’ye kadar destek sağlanacak. Bu markaların yurtdışında tescili ve korunması için giderlerinin yüzde 50’si oranında, yıllık 600 bin TL tutarına kadar destek verilecek.

''TÜRKİYE TARİHİNDE BİR İLK''

Eski TÜİK Başkanı ve Devlet Planlama Teşkilatı eski Müsteşarı Birol Aydemir, hükümetin çöken ekonomi politikasıyla döviz bulabilmek için konut satışının önünü açmaya çalıştığını söyledi. Cumhuriyet tarihinde ilk defa bu yılın ilk iki ayında Türkiye’ye yatırım için gelen paranın konut satışıyla gelen paradan az olduğunu vurgulayan Aydemir, “Şubat’ta yatırım için 710 milyon dolar gelirken konut satışlarından 740 milyon dolar geldi. İktidar buradaki geliri fark etti ve artırmaya çalışıyor. Konut satışından yıllık 5.6 milyar dolar gelir elde edildi, bu rakamı 10 milyar dolara çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.

Aydemir, şöyle konuştu: “Ben 30 yıllık bürokrasi hayatımda bu kadar cömertçe bir destekleme görmedim. Bakın bir fuar katılımı için 300 bin lira destek veriliyor, 20 bin dolar. Bugün bir gayrimenkul şirketi kursanız ve sanal fuar organize etseniz internet üzerinden. Tam 1.2 milyon lira destekleme alabileceksiniz. Yurtdışında reklamla ‘Gelin bizim ülkemizden ev alın’ diye çıksanız 1.8 milyon lira destek alacaksınız. Kendi vatandaşınız kirada oturamıyor, ev alamıyor.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar