Donald Trump, hakaret davasında tazminat ödeyecek

Donald Trump, hakaret davasında tazminat ödeyecek
Eski ABD Başkanı Trump, New York’ta süren "E. Jean Carroll" adlı kadına tecavüz ve hakaret davasında tazminat ödemeye mahkum edildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, New York'ta devam eden "E. Jean Carroll" adlı kadına tecavüz ve hakaret davasında mahkum edildi ve toplam 83 milyon dolar tazminat ödemeye hüküm giydi.

New York'ta uzun süredir devam eden davada jüri, Trump'ın yazar Carroll'ın itibarına verdiği zararı gerekçe göstererek eski başkanı 83,3 milyon dolar tazminata mahkum etti.

Carroll, Trump'ın 1996'da kendisine tecavüz ettiğini iddia etmiş, Trump ise iddiaları reddetmişti. Mayıs 2023'teki duruşmada suçlu bulunan Trump'a cinsel taciz ve darptan 2 milyon, karalamadan 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar tazminat ödemesi gerektiği kararı verilmişti.

Carroll, bu zaferin ardından Trump'a karşı 10 milyon dolarlık ikinci bir "zarar tazminatı" davası açmıştı. 16 Ocak'ta başlayan bu davada ise jüri, Trump'ın ödeyeceği tazminatın miktarını belirleyecek. Kararın ardından Carroll sevinç gösterilerinde bulunurken, Trump ise sosyal medya platformundan karara tepki gösterdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar