Doların yükselişinden sonra Türkiye'de en çok satılan markalardan Renault Clio'nun en ucuzu bile artık ucuz değil

Doların yükselişinden sonra Türkiye'de en çok satılan markalardan Renault Clio'nun en ucuzu bile artık ucuz değil
Artan dolar otomobillere zam olarak yansımaya devam ediyor. Renault Türkiye, birçok araca zam yaptı. En düşük Clio fiyatı 700 bin liraya dayandı, yeni model Austral piyasaya yüzde 20'yi aşan zamla girdi.

Türkiye'de en çok satan araçlar arasında yer alan Renault'un Clio modelini dolar zammı vurdu. Yeni çıkan Austral modelleri ise yüzde 21 zamlandı.

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci'nin aktardığına göre, 65 beygir gücünde manuel vitesli en ucuz Clio 691 bin TL oldu. Daha donanımlı Clio fiyatları 1 milyon liraya kadar dayandı.

Renault'nun Türkiye'ye yeni getirdiği SUV modeli Austral ise gelir gelmez zamlandı. Yüzde 21'lik zammın ardından en düşük Austral fiyatı 1 milyon 435 bin TL oldu.

Özpeynirci, cuma günü yaptığı paylaşımda, zamlı fiyatların birçok alıcıyı mağdur ettiğini duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Nisan sonunda 250 bin TL ön ödeme yapıp sipariş veren 500 kişiden sadece 100'ü aracı zamsız 1 milyon 190 bin TL'den başlayan fiyatla alabildi. Geri kalan 400 kişi ise ne yazık ki, araçları zamlı olarak 1 milyon 435 bin TL'den başlayan fiyatlarla teslim alacak. Bu konuda birçok şikayet geliyor, gözler Renault Türkiye'de."

Resim

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar