Doları olanları ilgilendiriyor! Doların tarihinde bir ilk yaşanacak!

Doları olanları ilgilendiriyor! Doların tarihinde bir ilk yaşanacak!
Doları olanların ilgisini çekecek haber ABD'den geldi. ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülke tarihinde ilk kez banknot paraların üzerine bir kadın yetkilinin adı basılacak.

DOLARI OLANLAR DİKKAT! DOLARIN TARİHİNDE BİR İLK YAŞANACAK!

ABD Merkez Bankası''nın (FED) açıkladığı faiz kararları sonrasında değer kazanan ve pek çok yerel para biriminde kırılmalara neden olan ABD dolarında tarihte bir ilk yaşanacak.

ABD Hazine Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "ABD Darphanesi Hazine Bakanı Janet Yellen ve Mali İşler Başkanı Lynn Malerba''nın imzasını taşıyan ilk dolarları basmaya başladı" denildi. İlgili paylaşımda, banknotların ABD para biriminde ilk kez bir kadın Hazine Bakanı''nın imzasını taşıdığına vurgu yapıldı.

1 VE 5 DOLARIN ÜZERİNDE OLACAK!

Yeni para basımı ile ilgili dün Teksas''taki darphanede düzenlenen törende konuşan Yellen, "Para birimi, her gün kullandığımız ve dokunduğumuz bir şeydir. Doğru yapıldığında, bize kim olduğumuzu, neye değer verdiğimizi ve neyin mümkün olduğunu söyleyebilir" ifadelerini kullandı.

Yellen ve Malerba''nın imzasını taşıyan 1 ve 5 dolarlık yeni paraların, önümüzdeki ay piyasaya sürüleceği kaydedildi. Daha önce ilk kadın Merkez Bankası başkanı olarak görev yapan Yellen, Joe Biden hükümetinde Hazine Bakanlığının başına getirilen ilk kadın olarak da tarihe geçmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar